Futbol Manchester United Fenerbahçe maç sonucu 4-1 (İşte maç özeti)

Manchester United Fenerbahçe maç sonucu 4-1 (İşte maç özeti)

20.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe dün akşam UEFA Avrupa Ligi'nde Manchester United ile karşı karşıya geldi. Old Trafford'da oynana karşılaşma Manchester United'ın 4-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. Fenerbahçe Manchester United maç özeti ve detayları haberimizde.

Manchester United Fenerbahçe maç sonucu 4-1 (İşte maç özeti)

Manchester United ile Old Trafford'da Avrupa Ligi mücadelesi veren Fenerbahçe 4-1'lik mağlubiyetle maçı sonlandırdı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, penaltılar sonrası şekillenen oyunda yaptıkları hatalara vurgu yaptı. Manchester United’a karşı yaptıkları basit hatalara değinen Advocaat, “İlk 30 dakikada maç dengede gitti. Çok fazla pozisyon vermedik. Manchester United’a karşı böyle goller yerseniz, pozisyon yaratırlar size. Topu aldırırsanız, daha fazla gol de atabilirler” dedi.

Mücadeledeki tek olumlu yanın Van Persie olduğunu belirten Hollandalı hoca, “4. golden sonra maç bizim için bitti. Sonra rakibimizi daha iyi karşılamayı seçtik, çünkü daha fazla gol atabilirlerdi. Robin’in 4-1’i bulan golü atması tek sevindirici gelişmeydi” diye konuştu.

OLD TRAFFORD'DA 5 GOL 2 PENALTI - MAÇ ÖZETİ

Rakibin adı, gücü ne olursa olsun iki basit penaltı ile 34. dakikada maçı kaybetmek Fenerbahçe’ye yakışmıyor. 48 dakikada kalesinde 4 gol gören sarı-lacivertliler bu süre içinde çaresiz kaldı. Manchester United, kadrosunda son Liverpool maçına göre ciddi değişikler olsa da yine güçlü bir takım ile sahadaydı.

Kapılacak toplarla hızlı hücumları ve savunma arkasına topları ilk dakikadan itibaren denemeye başladı ev sahibi ekip. Fenerbahçe’de defansın önünde oynayan savunma ağırlıklı orta saha, 30. dakikaya kadar oyunu dengede götürmeye çalıştı.

Ancak Kjaer’in basit hatası ve rakibine kontrolsüz müdahalesi sonrası Fenerbahçe adına maç adeta bitti. Mata’nın yerde kalması ile kazanılan penaltıyı Pogba gole çevirdi: 1-0

Ne olduğunu bile anlamadan sadece üç dakika sonra ikinci golü kalesinde gördü Fenerbahçe... Şener’in müdahalesiyle yerde kalan Martial penaltıdan skoru 34’te 2-0 yaptı.

İlk golde penaltıya sebep olan Kjaer’in ilk yarının uzatmasında yaptığı pas hatasında Pogba golü buldu: 3-0

Üç basit hatada Manchester cezayı ağır şekilde kesti. Fenerbahçe adına en tehlikeli pozisyonu ise Souza 37’de değerlendiremedi. İkinci yarı Emenike hamlesi gelse de artık Manchester’ı durdurmak mümkün değildi. Çok geçmeden Lingard uzaktan farkı iyice açtı: 4-0

48. dakikada artık mücadale tamamlanmıştı. Kalan bölümler antrenman maçı havasında oynandı. Van Persie’nin 60’taki şutu Manchester tribünlerinden alkış aldı. Volkan Demirel 78’de 5. golü engelledi. Emenike’nin 82’deki pasında Van Persie takımının tek golünü kaydetti: 4-1

(SENAD OK)