Futbol Manchester United'dan Cristiano Ronaldo kararı! Resmen açıklandı

Manchester United'dan Cristiano Ronaldo kararı! Resmen açıklandı

22.11.2022 - 20:35 | Son Güncellenme:

Manchester United, son haftalarda yaptığı açıklamalarla gündem olan Cristiano Ronaldo için resmi kararını açıkladı. Portekizli futbolcudan karar sonrası sosyal medyadan paylaşım geldi.

Manchester Uniteddan Cristiano Ronaldo kararı Resmen açıklandı

Manchester United'da dışı kalan daha sonrasında affedilen Cristiano Ronaldo, Dünya Kupası öncesinde takımın teknik direktörü Erik ten Hag hakkında söyledikleriyle gündem olmuştu. İngiliz kulübünden Portekizli yıldız isim için resmi karar geldi.

Haberin Devamı

KADRO DIŞI BIRAKILMIŞTI
Manchester United'ın Chelsea ile oynadığı dev maça 2 gün kala Cristiano Ronaldo kadro dışı bırakıldı. Portekizli futbolcu bu gelişmenin ardından takımdan ayrı bir şekilde bireysel çalışmalara başladı. 37 yaşındaki oyuncu Chelsea maçı kadrosunda olmamasına rağmen takım arkadaşlarını destekleyen bir paylaşıma imza atmıştı.

Manchester United, Ronaldo'nun A takım ile yer aldığı antrenmanın fotoğraflarını resmi siteden paylaştı. İngiliz basını Ronaldo ve ten Hag arasında yapılan görüşmeden sonra Ronaldo'nun affedildiğini belirtilmişti

RONALDO: 'ERIK TEN HAAG'A SAYGIM YOK'
Kulüp yönetiminden habersiz Piers Morgan'a özel bir röportaj veren Portekizli yıldız, teknik direktör Erik ten Hag, kulüp yönetimi ve eski takım arkadaşları Garry Neville ve Wayne Rooney'i hedef aldı.

Haberin Devamı

Hollandalı teknik adam için "Ona saygım yok çünkü bana saygı göstermedi. Bana saygısı olmayana asla saygı duymam" diyen Ronaldo, özetle şu ifadeleri kullanmıştı: "Manchester United yöneticileri yeni doğan kızımın hastalığına %100 inanmadı. Bu utanç verici çünkü benim sözüme güvenmediler. Sezon öncesi hazırlık kampına da bu yüzden katılmamıştım, ailemin yanında olmam gerekiyordu. Bildiğiniz gibi Manchester United marketing yapan bir kulüp. Onlar paralarını pazarlamadan, spordan alıyorlar ama bence Glazerlar durumu umursamıyor.

ROONEY VE NEVILLE'I DA BOMBALADI
Rooney ve Gary Neville benim arkadaşım değil, meslektaşım. Birlikte oynadık ama asla bir akşam yemeği yemeyeceğiz. Dikkat çekmek için adımı kullanıyorlar. Aptal değiller, dünyanın en çok takip edilen kişisiyim, bu tesadüf değil."

BRUNO FERNANDES SOĞUK DAVRANDI İDDİASI
Manchester United'dan takım arkadaşı Bruno Fernandes'in milli takım kampına geldiğinde Ronaldo'ya karşı soğuk davranması dikkat çekmişti. İki yıldız arasında yaşananlar hakkında konuşan Joao Mario, ikili arasında bir gerginliğin olmadığını ve yalnızca şakalaştıklarını şu sözlerle belirtti: "O sırada soyunma odasındaydım, fotoğrafları gördüm. Aralarında bir şakaydı, çünkü Bruno en son gelenlerden biriydi ve Cristiano ona tekneyle gelip gelmediğini sordu. Bu yorumun ardından Bruno Fernandes sosyal medya hesabından takım arkadaşına şaka yaparak, "Gazetelerin manşetlerini mahvettin" paylaşımında bulundu.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMESİ RESMEN FESHEDİLDİ
Manchester United, Cristiano Ronaldo'nun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı. Manchester United'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cristiano Ronaldo, karşılıklı anlaşma sonrası derhal Manchester United'dan ayrılmıştır.

Kulüp, Old Trafford'daki iki döneminde çıktığı 346 maçta 145 gol atarak yaptığı muazzam katkısından dolayı kendisine teşekkür ediyor, kendisine ve ailesine gelecekte başarılar diliyor.

Manchester United'daki herkes, Erik ten Hag yönetiminde takımın ilerlemesini sürdürmeye ve sahada başarı sağlamak için birlikte çalışmaya odaklanmak istiyor."

RONALDO'DAN PAYLAŞIM
Kararın ardından Portekizli futbolcu paylaşımda bulundu ve şu ifadeleri kullandı: "Manchester United ile yaptığımız görüşmelerin ardından, sözleşmemizi sona erdirmek için karşılıklı olarak anlaştık. Manchester United'a gelecekte en iyisini diliyorum."

Haberin Devamı