İngiltere Premier Lig Manchester United'ın yüzde 25'i satıldı! İngiliz devine servet harcadı

Manchester United'ın yüzde 25'i satıldı! İngiliz devine servet harcadı

25.12.2023 - 07:48 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Glazer ailesi tarafından satışa çıkarılan fakat o dönem gelen teklifler değerlendirmeye alınmayan Manchester United sonunda satıldı. İngiliz milyarder, Kırmızı Şeytanlar'ın yüzde 25'ini resmi olarak satın aldı. İşte detaylar...

Manchester Unitedın yüzde 25i satıldı İngiliz devine servet harcadı

Efsane teknik direktör Sir Alex Ferguson'un takımdan ayrılmasının ardından Premier Lig şampiyonluğuna hasret kalan ve şu anlarda kulüp tarihinin en sorunlu günlerini geçiren Manchester United'ın yüzde 25'i resmen satıldı.

Haberin Devamı

KATAR ŞEYHİ DEVREDEYDİ

Manchester United taraftarları alınan kötü sonuçlar sonrası Glazer ailesinin kulübü satması yönünde çağrılarda bulunurken kulübün tüm haklarını devretme konusunda geçtiğimiz yılın Kasım ayında teklif almıştı. Katar Şeyhi Jassim bin Hamad al-Thani, Manchester United'ın tüm haklarını satın almak için 5 milyar sterlinlik resmi teklifte bulunmuştu.

Ancak bu teklif Glazer ailesi tarafından geri çevrildi. Katar Şeyhi'nin teklifinin reddedilmesinin ardından İngiliz milyarder Jim Ratcliffe, Kırmızı Şeytanlar için devreye girdi.

YÜZDE 25'İ SATILDI

Yaşanan gelişmeler sonrası kulübün yüzde 25'i INEOS'un sahibi İngiliz milyarder Jim Ratcliffe'e resmen satıldı. Ratcliffe, Kırmızı Şeytanlar için 1.3 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

Haberin Devamı

Amerikalı Glazer ailesi Manchester United'ı 2005'te 790 milyon sterline satın almıştı.

DEV YATIRIM

Manchetser United için 1.3 milyar doları ödeyecek olan Ratcliffe aynı zamanda kulübün sportif faaliyetlerini geliştirmesi için 245 milyon sterlin yatırım yapmayı da planlıyor.

PREMİER LİG'İN ONAYI GEREKİYOR

Anlaşma halen Premier Lig yönetiminin onayından geçmek zorunda. Bunun da dört ile altı hafta arası sürebileceği kaydediliyor.

Yazarlar