Galatasaray Mancini büyük adammış!

Mancini büyük adammış!

27.11.2013 - 23:40 | Son Güncellenme:

Milliyet spor servisinden Mustafa Anıklı R.Madrid- Galatasaray maçın analiz etti.

Mancini büyük adammış

MUSTAFA ANIKLI'NİN ANALİZİ

Haberin Devamı

İLK YARI:

Sahaya bakıyorsunuz, takımdaki gençlere rağmen Galatasaray'ın 4 katı bir değere sahip Real Madrid... Futbol kalitesine baktığınızda, rakibinin klas ayaklarına karşın, başa baş mücadele eden, bazı bölümlerde öne bile geçen bir Cim-Bom...
10 kişilik bölümü saymıyorum, 11'e 11 oynanan kısımda da Aslan hiç mi hiç ezilmedi. Üstelik, galibiyet için İspanyolların karşısında dimdik dikildi.
Zaten Umut'un bu arzusu değil miydi Sergio Ramos'a kırmızı kart göstermesine neden olan? İlk yarıda Sneijder'ı arayan oldu mu? İtiraf ediyorum, maç başlarken kadroya baktığımda tek düşündüğüm, Dany'nin yerine Riera olmaz mı diye... Belki de akıllarımız hala Sivas maçında kalmıştı!
"10 kişi kaldılar. Galatasaray'ın golü gelir mi?" diye düşünürken, duran top belasının kemiyete değil keyfiyete baktığını bir kez daha gördük. Sayısal olarak ne kadar fazla olursan ol, Gareth Bale'in o vuruşuna ne yapabilirsin? Daha doğrusu Eray, o topun döne döne gelip, ağlara öpücük konduracağını nasıl sezebilsin?
Golün ardından şaşkınlıkla karışık, "Eyvah" demeye kalmadan; Galatasaray, "Biz bitti demeden hiç bir şey bitmez" sözünü bir kez daha hatırlattı herkese... Drogba'nın nefis asisti, Umut'un akıllıca golü, Galatasaray açısından yeni bir başlangıca doğru kapı açıyordu.
Bakmayın siz Real Madrid'in adına... İlk 45 dakikalık bölümde ezilmeyen, gol arayan, hatta üstünlük kuran Galatasaray idi. Yenilen gol, "İş kazası", harcanan çaba, "Mesai fazlası" idi.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI

Real Madrid, ikinci yarıya "İnce işçilik"le başladı. İlk devredeki tüm yargıları ters yüz etti. Galatasaray'ın yumuşak karnının savunması olduğunu gören İspanyol ekibi, Cim-Bom'un solundan solundan gelmeye başladı. Real'in galibiyet golünün Arbeloa'dan ayağından olması, adeta bir ironi gibiydi. Biz ilk yarıda "sol bek"in Dany mi, Riera mı olması gerektiğini tartışırken, elin sağ beki gelip, takımını, hem de 10 kişiyle, mücadelede öne geçiriverdi. Üçüncü golün de yine aynı kanattan gelmesi de sizce tesadüf mü?
Galatasaray'ın ilk yarıdaki mücadeleden eser yoktu. Daha doğrusu Real Madrid kendine gelmişti. Bu Cim-Bom, bırakın fazla mesaiyi, Santiago Bernabeu Stadı'nda yatıya bile kalsa, bu koşullarda kazanması imkansızdı. Mancini, geriye düştüğünde neden Bruma ile Ambarat'ı oyundan aldı? Ligde "stepne" olan ikili belli ki isteneni yapamadı. Zaten Sneijder ile Riera girdikten sonra da Galatasaray'a bir haller oldu. Sahada daha bir derli toplu durdu. Ama ne kadar? 5 dakika...
Ondan sonra Real Madrid yine sazı eline aldı, türküler yakmaya devam etti. İstanbul'da 11 kişiyle 6 atan takım, İspanya'da da 10 kişiyle 3'te kalamazdı, Isco ile dörtledi.
Demek ki bu Mancini büyük adam... Real Madrid maçını hesaba katmamasının hikmeti buymuş. Neler söyledik halbuki ona... En azından haddini biliyor!
Biz hala, ümitler bitmeden, Galatasaray'ın bitmeyeceğini düşününüyorduk oysa. Pardon! Biz Terim'den böyle gördük.

Yazarlar