1.Lig Manisaspor'da Makukula krizi son buldu!

Manisaspor'da Makukula krizi son buldu!

06.07.2018 - 21:58 | Son Güncellenme:

Manisaspor Başkanı Bülent Baygeldi, Kulübün FIFA'lık olduğu eski oyuncusu Makukula'nın ikna edildiğini açıkladı.

Manisasporda Makukula krizi son buldu

Manisaspor Başkanı Bülent Baygeldi, Kulübün FIFA'lık olduğu eski oyuncusu Makukula'nın ikna edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Gelecek sezon 2. Lig'de mücadele edecek olan Manisaspor'da ekonomik sıkıntılar devam ediyor. IFA'da çok sayıda dosyası bulunan Siyah beyazlıların gözü 29 Haziran'da yapılacak olan FIFA gündem toplantısında. 2010-2012 yılları arasında Manisaspor'da görev alan Kongo asıllı Porkekizli futbolcu Makukula'nın alacaklarının ödenmemesini gerekçe gösterek FIFA'ya başvuruda bulunduğu, FIFA'nın uyarılarını dikkate almayan Manisaspor için 29 Haziran tarihinin son gün olduğu öğrenildi.

Ege ekibi 29 Haziran'a kadar Makukula'ya 1.9 milyon euro (10 milyon TL) ödemezse gelecek yıl 3. Lig'de mücadele etme tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. FIFA yetkilileri, Manisaspor'un savunmasını reddetmiş, 18 Haziran'a kadar Makukula ile anlaşılması gerektiğini iletmişti.

Haberin Devamı

Makukula ikna edildi

Manisaspor'un ligde kalmasında Başakşehir'in tercümanı Barbaros Gözneli'nin büyük payının olduğu ifade eden Başkan Baygeldi, "Makukula ile olan süreci bir tercüman arkadaşımız 8 yıl önce Manisaspor'da görev yapan Barbaros Gözneli başlattı. Tüm görüşmeleri kendisi yaptı ve orta yolu buldu. Manisaspor 2. Lig'deyse Barbaros Gözneli'nin sayesindedir. Barbaros kardeşimiz, Manisaspor'un kaderini değiştirdi" dedi.

Transfer yasağı konusu içinse Baygeldi, "Bizim hocamız, eski futbolcularımız ile görüştük. Görüşmeler de devam ediyor. Transfer yasağının kalkması için her şeyi yapıyoruz. Yasak kalkacak diyebiliriz. Elimizden ne gelirse yapıyoruz. Bizim altyapıdan çıkan oyuncularımız ve geçen seneden hazır bir kadromuz var. Ancak yine de transfer yasağını kaldırmak en önemli planımız. Biz burada başkan olmadan ben de tribünde bir taraftardım. Eski futbolculardan yardım beklemek ne kadar doğru bilmiyorum. Onlar içinden gelirse yaparlar. Önce Manisa’nın insanı sahip çıkmalı. Manisa sanayimizde fabrikatörler, iş adamlar" ifadelerini kullandı. (Ajansspor)

Yazarlar