Galatasaray Marcao sonrası Sevilla'dan bir G.Saraylı hamlesi daha! 12 milyon euro

Marcao sonrası Sevilla'dan bir G.Saraylı hamlesi daha! 12 milyon euro

30.07.2022 - 11:41 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da yeni sezon hazırlıkları devam ederken flaş bir transfer gelişmesi yaşandı. Daha önce Marcao'yu kadrosuna katan Sevilla'nın, sarı-kırmızılıların bir diğer yıldızına daha talip olduğu belirtildi. İşte ortalığı karıştıracak transfer gelişmesinin detayları...

Marcao sonrası Sevilladan bir G.Saraylı hamlesi daha 12 milyon euro

Galatasaray'da flaş bir transfer gelişmesi yaşandı. Sevilla'nın yıldız stoperi Jules Kounde'nin ayrılığı sonrası İspanyol ekibinin Marcao'nun yanına sarı-kırmızılı formayı terleten bir başka isimi istediği yazıldı.

Haberin Devamı

'TRANSFERLERİ AÇIKLAYACAĞIZ'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek önceki gün yaptığı açıklamayla sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandırdı. Özbek; “Transferde bayağı mesafe aldık. Galatasaray’ın cebini koruyarak transferleri yapıyoruz. Galatasaray taraftarları rahat olsun. Bundan önce de başkanlık yaptım. Daha önce de yönetim kurulu üyeliği yaptım. Taraftarın ne beklediğini biliyorum. Galatasaray için en iyi takımı kurmak ama en düşük harcamayla bu takımı kurmak istiyoruz. Burada tek maksat Galatasaray’ın cebini korumak. Endişeye mahal yok, sırasıyla transferleri açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

5 TRANSFER YAPILDI

Okan Buruk'u takımın başına getiren Galatasaray gelecek sezon şampiyonluk hedefiyle çıktığı yolda kadrosuna önemli takviyeler yaptı. Sarı-kırmızılılar, sol beke alternatif oluşturması için Kazımcan Karataş'ı kadrosuna dahil etti. Konyaspor'dan Abdülkerim Bardakcı 2 milyon 800 bin euro bedelle transfer edildi. Orta saha kurgusuna Sergio Oliveira eklendi. Sarı-kırmızılılarda sağ beke Lyon'dan Leo Dubois geldi. Galatasaray kurmayları forvet hattındaki soruna ise Haris Seferovic'le çözüm buldu. 30 yaşındaki İsviçreli santrafor satın alma opsiyonuyla birlikte kiralandı.

Haberin Devamı

Marcao sonrası Sevilladan bir G.Saraylı hamlesi daha 12 milyon euro

AYRILIKLAR YAŞANDI

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da kadroda düşünülmeyen isimlerle yollar ayrıldı. Sözleşmesi sona eren isimlerin yanı sıra Alpaslan Öztürk, kiralık olarak Eyüpspor'a gitti. Sarı-kırmızılılarda Mbaye Diagne'nin sözleşmesi feshedildi. Mostafa Mohamed, Nantes'a kiralandı. Valentine Ozornwafor'un sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonunu Charleroi kullanma kararı aldı. Marcao, Sevilla'nın yolunu tuttu.

Marcao sonrası Sevilladan bir G.Saraylı hamlesi daha 12 milyon euro

KOUNDE'NİN YERİNE NELSSON

İspanyol basını, Galatasaray'ın 7 milyon euro harcayarak kadrosuna kattığı Nelsson'un Sevilla Sportif Direktörü Monchi tarafından istendiğini yazdı. Marcao ile Nelsson'un birbirlerini çok iyi tanıyan iki stoper olduğunu düşünen Monchi'nin bu hamleyle Kounde'den doğacak boşluğu doldurmayı planladığı ifade edildi.

BONSERVİSİ 12 MİLYON EURO

İspanyollara göre bonservisi 12 milyon euro civarı olan Nelsson'un Sevilla için hiç de ucuz olmayacak bir transfer olacağı ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Marcao sonrası Sevilladan bir G.Saraylı hamlesi daha 12 milyon euro

Sevilla'nın Galatasaray'ı ikna etmek için kesenin ağzını açması gerektiğini belirten İspanyol basını, Galatasaray'ın 2 stoperini 20 gün içinde transfer etmenin bedelinin yüksek olacağı görüşünde..

 

23 yaşındaki Danimarkalı savunmacı, Galatasaray formasıyla geçen sezon tüm kulvarlarda 48 maçta boy gösterdi ve 1 de gol katkısı sağladı.