Fenerbahçe Marco Silva, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü mü olacak? Marco Silva kimdir, hangi takımları çalıştırdı?

Marco Silva, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü mü olacak? Marco Silva kimdir, hangi takımları çalıştırdı?

28.06.2021 - 17:26 | Son Güncellenme:

Marco Silva kimdir sorusu merak konusu olmaya devam ediyor. Fenerbahçe'de gözler bugün Ali Koç tarafından yapılacak olan açıklamaya çevrildi. Yeni teknik direktör adayları arasında yer alan bir isimde Marco Silva olarak biliniyor. Son olarak 2019 Aralık ayında Everton'ı çalıştıran Marco Silva'nın kariyeri ve çalıştırdığı külüpler Fenerbahçe taraftarı tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Peki Marco Silva kimdir?

Marco Silva, Fenerbahçenin yeni teknik direktörü mü olacak Marco Silva kimdir, hangi takımları çalıştırdı

Marco Silva'nın kariyeri ve çalıştırdığı kulüpler araştırma konusu olmaya devam ediyor. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktör adayları arasında yer aldığı iddia edilen Marco Silva son olarak 2019 Aralık ayında Everton ile yollarını ayırdıktan sonra başka kulüp çalıştırmadı. Oyuncu olarak Portekiz kulüplerinde forma giyen Marco Silva sağ bek mevkisinde forma giydi. Belenenses alt yapısından yetişen Marco Silva futbol kariyerinin ardından Estoril Praia kulübünde Sportif Müdür olarak göreve başlamasının ardından kısa bir süre sonra aynı kulübün teknik direktörlüğünü yapmaya başladı.

Haberin Devamı

2014 yılında Sporting Lisbon, 2015-2017 yılları arasında Olympiakos, 2017 yılı başında Hull City, 2018 yılında Watford ve son olarak 2018 Mayıs 2019 Aralık tarihleri arasında Everton'ı çalıştırdı

MARCO SİLVA KİMDİR?

Tam adı Marco Alexandre Saraiva Silva olan teknik adam, 12 Temmuz 1977'de Portekiz'in Lizbon şehrinde doğdu. Futbol kariyeri boyunca ülkesinden çıkmayan Silva, sırasıyla Belenenses, Atletico, Trofense, Campomaiorense, Rio Ave, Braga, Salgueiros, Odivelas ve Estoril Praia'da forma giydi. 2005 yılında futbolu bırakan Silva, 2011 yılında antrenörlüğe başladı.

MARCO SİLVA HANGİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI?

Portekizli, 2011'de Portekiz ekibi Estoril Praia ile kulübeye indi. 116 maçta 1.66 puan ortalaması yakalayan Silva, ülkenin köklü ekiplerinden Sporting Lizbon'un başına geçti. 37 yaşında geldiği Lizbon'da başarılı olan Silva, Başkent ekibinde geçirdiği ilk sezonunda kupa zaferi yaşadı.

Haberin Devamı

Lizbon macerasının ardından eski Fenerbahçeli Vitor Pereira'nın yerine Olympiakos'a imza atan genç teknik adam, Yunan ekibinde çıktığı 48 maçta 38 galibiyet, 3 beraberlik, 7 mağlubiyet aldı ve 2.44 puan ortalaması yakaladı. 39 yaşında Olympiakos ile şampiyonluk yaşıyan Silva, İngiltere'ye yelken açtı.

Premier Lig’in dikkatini çeken Marco Silva, 2016-2017'de Hull City'nin başına geçti. Hull'un son sırada devralan Silva, 22 maçta görev aldı. Ada'daki ilk sezonunda 8 galibiyet, 3 beraberlik, 11 mağlubiyet alan Silva'lı Hull'un çabası Premier Lig'de kalmaya yetmedi.

Mayıs 2017'de Watford ile anlaşan Portekizli, istenilen başarıyı yakalayamadı. Kötü gidişatın ardından 26 maç sonra görevine son verilen Silva, 2018'de Sam Allardyce ile yolları ayıran Merseyside ekibi Everton'ın başına geçti. Portekizli teknik adam, yaz transfer döneminde yapılan hamlelere karşın beklentilerin oldukça altına bir performans sergiledi.

Everton ile çıktığı 60 maçta sadece 24 galibiyet alabile Marco Silva beklentilerin altında kaldı. Cenk Tosun Marco Silva'nın teknik direktörlük döneminde sistemine uymadığı gerekçesi ile çok fazla forma şansı bulamadı. Aralık 2019'da Everton ile yollarını ayıran Marco Silva sonrasında herhangi bir takım çalıştırmadı. Adı şu sıralar Fenerbahçe ile anılan Marco Silva'nın kariyeri Fenerbahçe'li taraftarlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor.

 

Yazarlar