Gaziantep FK Marius Sumudica: Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış gibi sevindi!

Marius Sumudica: Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış gibi sevindi!

14.01.2024 - 21:36 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 20'nci haftasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olan Gaziantep FK'da teknik direktör Marius Sumudica açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmanın sonuna kadar Fenerbahçe ile başa baş mücadele ettiklerini dile getiren ve oyuncularını kutlayan Sumudica, rakibinin bugün çok acı çektiğini ve tek golle kazanınca kupa kazanmış gibi sevindiğini vurgulayarak şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Bugün gerçekten iyi maç çıkardık. Fenerbahçe ile aynı seviyede futbol oynadık. Gaziantep takımı olarak son dakikaya kadar sonuca inandık. Öyle ki 2 tane de çok iyi pozisyona girdik. Takımımı, futbolcularımı tebrik etmek istiyorum. Son dakikaya kadar mücadele ettiler. Tribünleri dolduran taraftarlara da teşekkür etmek istiyorum. Bugün takımın ruhunun kazandık aslında, sahada takım ruhu vardı. Fenerbahçe ile kendimizi finansal ve kadro olarak kıyaslayamayız ama bugün benim oyuncularım onlardan aşağı kalmadı ve onlar gibi mücadele etti. Taktiksel olarak iyi kapandık. Ama maçın sonunda biraz sürpriz oldu, rakibimiz Real Madrid'e karşı kazanmış ya da Şampiyonlar Ligi kazanmış gibi seviniyordu. Bu benim için daha iyi. Bu maçtan korktuklarını gösteriyordu Fenerbahçe sürekli farklı galibiyetler alan bir takımdı ve bugün çok acı çekti. Ben rakibimize acı çektirdiğimiz için mutluyum."

Hakemlerle ilgili konuşmayı sevmediğini belirten Sumudica, mücadelede hakemin ikili mücadelelerde tercihini Fenerbahçe'den yana kullandığını ifade etti.

Haberin Devamı

Bundan sonra 18 maç daha oynayacaklarını ve ligde kalmak için puan toplayacaklarını kaydeden Sumudica, "Buraya geldiğim zaman 5 maç sonunda 0 puanlı takım vardı. Puan toplamak çabuk şekilde kolay değildi. Şu an acil şekilde önümüzdeki 2 maça konsantre olmamız gerekiyor. Sivas ve Konya bizim için final maçları. Fenerbahçe bizim için bonus maçıydı" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin rakiplerini farklı yendiğini bugün ise tek gollü kazandığını anlatan Sumudica, Gaziantep FK'nın son dakikalarda 2 pozisyona girdiğini ama değerlendiremediğini de belirterek, "Fenerbahçe'ye karşı kaç ekip bu şansları yaratabilir? Yedekten giren oyuncuları bile çok iyi isimler. Bunlar bahane değil aslında. Pozitif tarafları görmemiz gerekiyor. 3 yıl önce Fenerbahçe karşısında burada kazanmıştık. Fenerbahçe şu anki gibi değildi. Önümüzdeki süreç için başkanla çalışacağız transfer konusunda. Bir orta saha oyuncusu getirdik, 2 oyuncu daha getireceğiz. Bizim hedefimiz ligde kalmak. Bugün benim hedefim takımın ruhunu kazanmaktı onu da başardım. Bugün hiç kimse futbolcularımız ile ilgili eleştiri yapamaz" diye konuştu.