Futbol Marius Sumudica fırtınası! Maç sonu kendinden geçti

Marius Sumudica fırtınası! Maç sonu kendinden geçti

03.10.2022 - 10:38 | Son Güncellenme:

Türkiye'de Gaziantep FK, Çaykur Rizespor, Yeni Malatyaspor ve son olarak Kayserispor'u çalıştıran Marius Sumudica, Suudi Arabistan'da dolu dizgin devam ediyor. Ligde Al-Raed'ın başındaki isim olan Rumen teknik adam maç sonu kendinden geçti.

Marius Sumudica fırtınası Maç sonu kendinden geçti

Türkiye'de söyledikleri ve davranışlarıyla sürekli gündem olan Marius Sumudica yeni takımı Al-Raed ile yükselişe geçti. Rumen teknik adamın maç sonunda yaptığı dans ise yine çok konuşuldu.

Haberin Devamı

SÜPER LİG'E DAMGA VURMUŞTU
Süper Lig kariyerine Kayserispor'u çalıştırarak başlayan Sumudica, Gaziantep FK, Çaykur Rizespor ve Yeni Malatyaspor'da görev aldı. Rumen çalıştırıcı Türkiye'de en iyi dönemini 51 maça çıktığı Gaziantep FK'da geçirdi.

SUMUDICA, BAŞKANI BÖYLE ZORLAMIŞTI
Al Shabab, geçen sezon Suudi Arabistan Pro Lig'ini dördüncü sırada tamamlarken Al Ahly berabere kaldığı mücadelenin ardından lige veda etmişti

Maçtan sonra sahaya girip ekibini tebrik eden Al Shabab Başkanı Khaled Al Baltan, takımın teknik direktörü Marius Sumudica'nın gazabına uğradı. Taraftarlar maçtan sonra kutlama yapıyordu ve Sumudica, kulüp başkanını göstererek ona teşekkür etmelerini istedi.

Rumen teknik direktör ısrarla başkanın elini tutup havaya kaldırmak isterken Khaled Al Baltan bunu reddedip Al Ahly'ye saygı göstermek istedi.

Haberin Devamı

Marius Sumudica fırtınası Maç sonu kendinden geçti

4 MAÇTA 3 GALİBİYET
Son 4 maçta 3 galibiyet alan Sumdica'nın öğrencileri 9 puanla 7 sırada bulunuyor. Al-Raed 6 gol atarken kalesinden 5 gol gördü.

MAÇ SONU OYNADI
Al-Raed ligde son olarak Al Adalh'ı 2-1 mağlup etti. Maç sonunda galibiyet sevincinde Sumudica Türkiye'den alışık olduğumuz sahneleri sahneledi. Stada çalan şarkıya eşlik eden Sumudica dans etti. Kulüp o anları sosyal medyada paylaştı.

Marius Sumudica fırtınası Maç sonu kendinden geçti

ANTEP'İN HAMAMLARI İLE OYNAMIŞTI
2019/20 sezonunda Gaziantep Kalyon Stadı'nda çalan 'Antep'in Hamamları' şarkısı sonrası kendinden geçen Sumudica, Trabzonspor'a karşı gelen beraberlik sonrası saha kenarında bir süre dans etti. Rumen hocanın Trabzonsporlu yöneticilere bakarak oynadığı iddia edilirken, sosyal medyada Bordo Mavili ekip taraftarları Sumudica'ya tepki gösterdi.

Haberin Devamı

 

"TÜRKİYE'YE HER ZAMAN DÖNMEK İSTERİM"
Türkiye’yi ikinci evi gibi gördüğüne değinen Rumen teknik adam daha öncesinde şu açıklamaları yapmıştı:, “Türkiye’ye her zaman dönmek isterim. Benim ikinci ülkem. Bunu da zaten her zaman söylüyorum. Türk futbolu da zaten her zaman bir çıkış içerisinde. Özellikle de yeni federasyon başkanı Mehmet Büyükekşi ve as başkanlardan Müslüm Özmen ile daha önce 2 yıl beraber çalışıp çok başarılı zaman geçirmiştik. Onlara da yeni görevlerinde başarılar diliyorum ve başaracaklarına inanıyorum”

Haberin Devamı

Marius Sumudica fırtınası Maç sonu kendinden geçti

SUMUDICA SONRASI ÇÖKTÜLER
Yakın dönemde Romanya futbolunun önemli kulüplerinden biri haline gelen Astra, 2015-17 yılları arasında Marius Sumudica yönetiminde oldukça iyi bir dönem geçirmişti.

2015-16 sezonunda şampiyonluğa ulaşan takım bir sonraki sezon West Ham'ı eleyerek Avrupa Ligi'nde mücadele etmiş ve gruptan da çıkma başarısı göstermişti. Astra o sezon da Romanya Kupası'nı kazanmıştı.

Son olarak 2019-20 sezonunda ligi üçüncü sırada bitiren Rumen ekibi, o günden sonra büyük bir düşüş yaşadı.

ÜÇ SEZON ÜST ÜSTE KÜME DÜŞTÜLER
Astra başarılı geçen yılların ardından kısa süre içinde dibi gördü.

Haberin Devamı

Üç sezon üst üste küme düşerek Romanya 3. Ligi'ne kadar gerileyen takım burada da umut vermiyor.

3. Lig 4. Grup'ta mücadele eden Astra, geride kalan 5 haftada henüz puanla tanışamazken tarihi farklı yenilgiler gördü.

Astra geride kalan haftalarda gol dahi atamazken kalesinde ise 48 gol gördü. Astra şu ana kadar oynadığı maçlarda 10-0, 13-0 ve 19-0 gibi tarihi yenilgiler yaşadı.

Yazarlar