Gaziantep FK Marius Sumudica sözleşmesindeki özel maddeyi açıkladı! 'Cezasını ödeyeceğim'

Marius Sumudica sözleşmesindeki özel maddeyi açıkladı! 'Cezasını ödeyeceğim'

15.10.2023 - 18:53 | Son Güncellenme:

Gaziantep FK'da Erdal Güneş'in görevine son verilmesinin ardından takımın başına getirilen Marius Sumudica açıklamalarda bulundu. Rumen çalıştırıcı, Gaziantep FK ile imzaladığı sözleşmedeki özel maddeyi açıkladı.

Marius Sumudica sözleşmesindeki özel maddeyi açıkladı Cezasını ödeyeceğim

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK'nın teknik direktörü Marius Sumudica suskunluğunu bozdu. Tecrübeli çalıştırıcı, Gaziantep FK ile imzaladığı sözleşmede yer alan özel maddeyi ilk kez açıkladı.

Haberin Devamı

Çok sayıda teklif almasına rağmen Gaziantep FK'yla anlaştığını belirten Marius Sumudica, "ezon devam ederken takım almayı sevmiyorum. Bazı takımlardan teklifler aldım ama kabul etmedim. Buradan teklif alınca düşünmeden kabul ettim. Gaziantep FK benim bebeğim gibi. Lige ilk çıktığında görev almıştım. Sumudica bir takımdaysa hedefi asla ligde kalmak olmaz" dedi.

Gaziantep FK'da Erdal Güneş'i daha önce görev yaptığı dönemde Suudi Arabistan'a götürmek istediğini belirten Rumen çalıştırıcı, "Suudi Arabistan'dan ve Romanya'dan bazı teklifler aldım ama kabul etmedim. Buraya gelmemdeki sebeplerden birisi üzerime bir damga vurulmuştu. Buradan ayrılırken takım Avrupa kupalarına katılma yolunda ilerliyordu. Ligi üçüncü sırada sürdürüyorduk. Burayı para için terk etmedim. Almış olduğum ücret alt liglerdeki teknik direktörlerin kazanadığı rakamla eş değer. Erdal Güneş, benim kardeşim gibi. Ona tavsiyerler bulunmuştum ancak beni dinlemedi. Onu Suudi Arabistan'a yanımda götürmek istemiştim. Ona tavsiyem alt liglerde takımlar çalışarak kariyerine devam etmesi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

beIN Sports'a verdiği röportajda Gaziantep FK'dan ayrılması durumunda hemen başka bir takıma imza atabileceğini dile getiren Marius Sumudica, "İlk geldiğimde bir takım kurmak değildi amacım, bir kulüp inşa etmekti. Gelir gelmez dört oyuncu transfer ettim. İyi bir uyum süreci geçirdiler. Burada dördüncü maçıma çıktım. Türk futbolunu yöneten başkanlara, yöneticilere ve idarecilere bir soru yöneltmek istiyorum? İlk sekiz haftada dokuz teknik adam değişti bunun nedeni nedir? Yeni hoca geldiğinde bir ay içerisinde birçok şeyi değiştiremez. Şansla belki birkaç maç kazanılır ama bu sürdürülebilir değil. Bence bu Türk futbolunun kanayan yarası. Benim bir korkum yok buradan gidersem kısa süre içerisinde yeni bir takımla sözleşme imzalayabilirim" açıklamasını yaptı.

Türkiye ve Romanya'nın birbirine benzediğini vurgulayan Marius Sumudica, "Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde ve Konferans Ligi'nde yoluna başarılı bir şekilde devam ediyor. Teknik adamları ise yerli isimler. Montella başarılı bir isim. Kariyeri başarılarla dolu. Türkiye'de teknik adamlık yapmak çok zor gerçekten. Kazanırsanız krallar gibi karşılanırsanız. Türkiye ile Romanya birbirine çok benziyor. İki ülkenin kanında Balkan kanı var. Başarılı olduğunuz sürece bir sorun yok" dedi.

Haberin Devamı

Gaziantep FK'yla olan sözleşmesine özel madde koydurduğunu belirten Rumen çalıştırıcı şu ifadeleri kullandı:

"Suudi Arabistan'da çalışırken burayı takip ediyordum. 20 yıllık teknik adamlık kariyerimde buradaki gibi hiç bir yerde bağ kurmadım. Deprem olduğunda çok üzüldüm, derin bir üzüntü yaşadım. Tekrar buraya geldiğim için çok mutluyum. Herkes benim buraya dönmemden dolayı çok mutlu. Taraftarı da mutlu etmek istiyoruz. Benim amacım, buradaki herkesi mutlu etmek. Deprem konusuna geri dönersek annem buraya gelmemi istemedi ancak ben gelmeyi çok istedim. Bu takım ligde kalacak buna inanıyorum. Sözleşmeme bunu da eklettim. Eğer ligde kalamazsak bunun cezasını ödeyeceğim. Gelecek sezon burada kalırsak hedefimiz kesinlikle ilk sekiz içinde olmak olacak. Başarılı olduğumuz zaman nasıl para kazanıyorsak, başarısız olduğumuz zaman da gerekeni yapmayı bilmek lazım."

Haberin Devamı

Ara transfer döneminde iki transfer yapacaklarını belirten Marius Sumudica, "Ara transfer döneminde takıma iki yeni oyuncu daha katacağız imkanlar dahilinde. Şu an yakaladığımız başarıyı transfer ettiğimiz dört oyuncuya bağlamamak lazım. Çok iyi bir takımımız var ve ilerleyen günlerde çok daha iyi duruma geleceğiz" diye konuştu.

Rumen teknik direktör son olarak değiştiğini dile getirdi ve açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

"Sumudica nasıl bu kadar değişti size bunu anlatayım biraz. Çok yakından tanıdığınız Mircea Lucescu benim babam gibidir ve kendisine çok büyük saygı duyuyorumm. Buraya ilk geldiğim sene bana 'Sumi, neden sürekli dans ediyorsun? Büyük takımlarda çalışmak için daha ciddi durmalısın saha kenarında' dedi. Hatta bir şey daha söyleyeyim, büyük bir takımlardan birinin başkanı Lucescu'ya 'Sumidica'yı bugün takımın başına getiririm, ancak sürekli tartışıyor ve kavgalar ediyor" demiş. Ben de düşündüm ve değiştim. Tabii ki yeri gelince kavga ediyorum ancak bu tamamen takımımın başarısı için."

Haberin Devamı

Yazarlar