Galatasaray Markus Merk tartışmaları pozisyonları yorumladı

Markus Merk tartışmaları pozisyonları yorumladı

07.04.2014 - 02:27 | Son Güncellenme:

Efsane hakem Markus Merk, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi.

Markus Merk tartışmaları pozisyonları yorumladı

Efsane hakem Markus Merk, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi.
İşte pozisyon pozisyon, Markus Merk'in yorumları:

MELO'NUN EMRE'YE DİZ ATMASI

Maçın henüz başlarında gerçekleşen pozisyonda, Melo'nun Emre'ye diz attığı söyleyen Markus Merk, pozisyonu şu şekilde değerlendirdi:

"Melo'nun doğrıudan Emre'ye bir hareketi var. Melo'nun Emre'ye provokasyonu vardı. Bu durum ilk yarı boyunca da devam etti. Bu pozisyonda faulü verirdim ancak sarı kart göstermezdim. Felipe Melo'yu sert bir şekilde uyraıp, bu hareketlere izin vermeyeceğimi söylerdim."

GÖKHAN GÖNÜL'ÜN SARI KARTI

Gökhan Gönül'ün, Wesley Sneijder'le yaşadığı gerginliğin ardından sarı kart görmesini Markus Merk şu şekilde yorumladı:

"İlk olarak Sneijder'in bir hamlesi var Gökhan'a. Sonra Gökhan'ın hamlesi geliyor. Bülent Yıldırım, burada artık dahil olmak istedi ve oldu. Gökhan'a gösterilen sarı kart doğru."

EBOUE'NİN SARI KARTI

Eboue'nin gördüğü sarı kartı da değerlendiren Markus Merk, "Eboue'nin hareketi doğrudan Emenike'nin ayaklarına doğru. Klasik bir sarı kart" ifadelerini kullandı.

MELO'NUN İLK SARI KARTI

Melo'nun gördüğü ilk sarı kartı yorumlayan Merk, "Melo'nun sarı kartı doğru. Dirseğini çıkararak yükseliyor. Melo en geç burada sarı kart görmeliydi" dedi.

EMENİKE'NİN SARI KARTI

Emenike'nin Selçuk İnan'a yaptığı faulü de değerlendiren Markus Merk şu açıklamaları yaptı:

" Emenike'nin Selçuk'a yaptığı faulde sarı kart şart. Bu biraz daha koyu bir sarı kart. Topla oynama şansı da yok. Net bir sarı kart."

ALVES'İN SNEIJDER'E YAPTIĞI HAREKET

Galatasaraylı taraftarların en çok itiraz ettiği pozisyonlardan olan, Alves'in Sneijder'i dirsek kullanarak durdurmasını değerlendiren Markus Merk şu açıklamaları yaptı:

"Alves Sneijder'i engellemek istiyor. Sportmenliğe aykırı bir hareket. Faul ve sarı kart benim yorumum. Çok sert bir hareket yok. Net bir hareket de yok. Bu sebeple sarı kart uygun."

EMRE'NİN KIRMIZI KARTI VE MELO'NUN DİL ÇIKARMASI

Markus Merk'in Emre'nin kırmızı kart gördüğpü ve Melo'nun dil çıkarttığı pozsiyona ilişkin açıklamaları şu şekilde:

"Emre'nin ikinci sarı kartı doğru. Faul bariz. Bu kadar tecrübeli bir oyuncunun bu hale gelmesi anlaşılır değil. Dediğim gibi Melo sürekli Emre'nin üstüne oynadı. Melo'nun dil çıkartması kışkırtıcı bir harekettir. Futbolda görmek istemediğim bir görüntü. Melo'nun bu maçtaki amacını da bize gösteriyor. Melo da bu pozisyonda ikinci sarı karttan kırmızı kartı görmeliydi."

MEHMET TOPAL'IN SARI KARTI

Mehmet Topal'ın Melo'ya yaptığı faul için Merk, "Mehmet Topal'ın faulunde sadece sarı kart çıkabilir. Futbolcu cezayı kendisi kesmiş oldu tıpkı dediğiniz gibi" ifadelerini kullandı.

SEMİH'İN EMENİKE'YE MÜDAHALESİ

Semih'in Emenike'ye yaptığı müdahalyi de değerlendiren Markus Merk, "Semih'in Emenike'ye yaptığı müdahale riskli ancak faul yok. Topa net bir müdahalesi var" dedi.

SEMİH - WEBO POZİSYONU

Semih'in son dakikalarda Webo'ya yaptığı müdahale için de konuşan Markus Merk, "Semih'in Webo'ya yaptığı müdahale net bir faul. Topla oynama yok" ifadelerini kullandı.

Yazarlar