Motor Sporları Marmaris'te buluşalım

Marmaris'te buluşalım

11.06.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya Ralli Şampiyonu Sebastien Ogier, Sardunya Adası'ndan Türkiye'ye çok sıcak mesajlar gönderdi.

Marmariste buluşalım

LEVENT KALKAN - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Red Bull’un üst üste 5 kez şampiyonluk yaşayan Fransız pilotu, 13-16 Eylül tarihleri arasında Marmaris’te gerçekleşecek WRC’nin 7. yarışını sabırsızlıkla beklediğini ifade etti, “Umuyorum ki çok sayıda Türk izleyici bizi görmek için gelecektir. Türkiye’de 7 yılın ardından çok heyecan verici bir yarış olacak” dedi.

İtalya ve Avrupa’nın en gözde tatil merkezlerinden biri olan Sardunya Adası geçtiğimiz hafta Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) 7. etabına ev sahipliği yaptı. Red Bull’un davetiyle gittiğimiz Sardunya’da birbirinden keyifli organizasyonlar ve yarışların heyecanına ortak olduk. Üç gün boyunca yağan yağmuru da hiç dert etmedik, motor sesinin peşinden koştuk...

Milyonların büyük bir heyecanla takip ettiği Dünya Ralli Şampiyonası 7 yıl aradan sonra Türkiye’ye geri dönecek. Toplam 13 yarıştan oluşan WRC’nin 10. etabı 13-16 Eylül tarihlerinde bizim tatil cennetimiz Marmaris’te yapılacak.

Haberin Devamı

Sardunya Adası’nda bir araya geldiğimiz Red Bull’un Dünya Şampiyonu pilotu Sebastien Ogier ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Üst üste 5 kez Dünya Şampiyonu olmayı başaran 34 yaşındaki Fransız pilotla hem Marmaris’i hem de hedeflerini konuştuk...

Dünya Ralli Şampiyonası’nın 10. yarışı Eylül ayında Marmaris’te yapılacak. Türkiye’de ilk kez yarışacaksınız, heyecanlı mısınız?

-Yeni bir rota, yeni bir ülke ve yeni bir parkurda yarışacak olmak çok heyecan verici. Herkes yeni etaplarda yarışmak için şimdiden sabırsızlanıyor. Parkuru görmeden bir şey söylemek istemem ama Marmaris’te keyifli zamanlar geçireceğimize inanıyorum.

Marmaris parkuruyla ilgili neler biliyorsunuz? Pisti tanımak için şimdiye kadar bir ön hazırlık yaptınız mı?

Yeni bir yarış, herkes Marmaris’i merak ediyor. Yarış bize neler getirecek, görmek için sabırsızlanıyoruz. Somut bir şey söylemek için parkuru görmek lazım. Daha öncesinde gidip görmemiz yasak olduğu için yeni yarış ve etaplarla ilgili henüz bir şey bilmiyoruz. Sadece tahmin edebiliriz ya da öncesinde görüntülerden izleyebiliriz. Tek bildiğim teknik bir yarış olduğu.

Haberin Devamı

Bu sezon bir başka Red Bull sporcusu Thierry Neuville ile aranızda büyük bir liderlik mücadelesi yaşanıyor. Sezon sonu için neler söylemek istersiniz?

-Dediğiniz gibi bu sezon aramızda çok iyi bir rekabet var. Önümüzde daha birçok yarış bulunuyor. Kendime güveniyorum. Son 5 yılda olduğu gibi yine şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Portekiz Rallisi’nde kaza yaptığımızdan dolayı istediğimiz sonuçları alamadık. Önümüzdeki yarışlarda bunu telafi edeceğiz.

Marmariste buluşalım

Geçtiğimiz günlerde Red Bull’un Formula 1 aracını test etmiştiniz. Neler hissettiniz?

-Tek kelimeyle muhteşemdi. Harika bir deneyim oldu benim için. Formula 1 aracı kullanmayı hep istiyordum. Hayallerim gerçek oldu. Fakat çok kısaydı! Bir daha denemek isterim. Red Bull’a bana bu fırsatı tanıdığı için teşekkür ediyorum.

Sardunya Adası’ndan sizi heyecanla Marmaris’e bekleyen Türk izleyicilere bir mesaj göndermek ister misiniz?
-Umarım Eylül ayında çok sayıda seyirci bizi görmek için Marmaris’e gelir. Eminim ki 7 yılın ardından onlar için çok heyecan verici bir yarış olacak. Güzel bir heyecan görmek istiyorum. Onlara yeni otomobillerin çok heyecan verici ve görülmeye değer olduğunu söylemek isterim.

Haberin Devamı

‘Araçlarımız çok güvenli’
Sağ kolunda yaklaşık 10 santimlik ciddi bir kesik bulunan Sebastien Ogier, WRC kariyeri boyunca büyük bir kaza geçirmediğini ifade etti. Kolundaki kesiğin okulda yaşadığı bir kazada oluştuğunu belirten Fransız pilot, “Şanslıyım ki şu ana kadar rallide ciddi bir kaza yaşamadım. Umuyorum böyle devam eder. Bizim araçlarımız gerçekten çok güvenli. Federasyon kurallar koyuyor ve bu nedenle de şu ana kadar hiçbir kötü şey olmadı” dedi.
‘Loeb’un rekoru şu an çok uzakta’
Red Bull pilotu Sebastien Ogier’yi yakalamışken elbette 2004-2012 yılları arasında tam 9 kez Dünya Şampiyonu olan efsane sürücü Sebastien Loeb’in rekorunu kırıp, kıramayacağını da sorduk. Rekor için önünde hala uzun bir yol daha olduğuna vurgu yapan Ogier, “Benim rekor hedefim yok. 5 şampiyonluğum var ve rekor çok uzakta. Şu an sadece 6. şampiyonluğumu kazanmak istiyorum. O kadar uzun bir süre sporda kalacağımı sanmıyorum, 9 kez şampiyonluk yaşamak gibi hedefim olmadı” ifadelerini kullandı.
"Sebastien" fırtınası
Dünya Ralli Şampiyonası’nda tam 14 yıldır adı Sebastien ve ülkesi Fransa olan pilotlar kazanıyor. Ralli efsanesi Sebastien Loeb’un 9 şampiyonluğunun ardından Sebastien Ogier de son 5 yıldır zirveyi kimseye bırakmıyor.
ELFYN EVANS: Yeni bir meydan okuma
Sardunya Adası’nda Red Bull’un Galli pilotu Elfyn Evans ile de buluştuk. WRC’nin en yetenekli pilotları arasında gösterilen Evans tıpkı takım arkadaşı Sebastien Ogier gibi Marmaris’te yarışmayı heyecanla beklediğini ifade etti.
Başarılı sporcu, “Marmaris Rallisi’ni sabırsızlıklı bekliyoruz. Etaplar hakkında henüz bilgimiz yok. Fakat şüphesiz güzel bir ralli olacaktır. Yeni bir meydan okuma olacak benim için. Dört gözle Marmaris’i bekliyorum. Umarım hem bireysel hem de takım halinde iyi sonuçlar elde ederiz” dedi.
Türkiye’den motor sporu tutkunlarını Marmaris’e davet eden Elfyn Evans, WRC’de hangi pilotun şampiyonluğa yakın olduğu sorumuza ise “Böyle bir tahminde bulunmak şu an için gerçekten çok zor. Önümüzde birçok yarış ve kıyasıya bir rekabet var. Bekleyip göreceğiz kimin şampiyon olacağını” yanıtını verdi.
Marmariste buluşalım
Co-pilot Esmersoy!
Ünlü sunucu Burcu Esmersoy, Sardunya Adası’nda Red Bull sporcusu Elfyn Evans ile bir gösteri sürüşü gerçekleştirdi. Evans’a co-pilotluk yapan Esmersoy adrenalin dolu dakikalar yaşadı. Saatte 220 kilometre hıza ulaşabilen M-Sport Ford Fiesta aracına binerken heyecanını gizleyemeyen Burcu Esmersoy, “Red Bull ve Elfyn Evans’a teşekkür ediyorum. Müthiş bir deneyimdi” dedi.
Sardunya’da müthiş finiş
Sardunya Rallisi müthiş bir finişe sahne oldu. Sebastien Ogier 313,46 kilometrelik yarışı son etaba kadar önde götürürken, Hyundai Shell Mobis takımının Belçikalı pilotu Thierry Neuville 0,7 saniye farkla zafere ulaştı. Toyota Gazoo takımından Esapekka Lappi ise 3.’lüğü elde etti.
Sıfır risk
Performans, teknoloji ve güvenlik harikası olan otomobiller her günün sonunda çok kapsamlı bir şekilde kontrolden geçiriliyor. Teknik elemanlar, araçları adeta puzzle gibi söküp, takıyor.
‘Shakedown’ keyfi
Sardunya Adası’nda büyük yarış öncesi “Shakedown” heyecanı yaşandı. Yağmura rağmen gösteri alanına gelen çok sayıda motor sporu tutkunu heyecanlı saatler geçirdi.
Marmariste buluşalım
Helikopter turu
Sardunya Rallisi’ni etaba hakim iki ayrı noktadan seyretme şansı bulduk. Red Bull’un kiraladığı helikopterler tarafından muhteşem doğa manzarası eşliğinde izleme noktalarına götürüldük.
Sakin güzellik
Dünya Ralli Şampiyonası’nın 7. etabına ev sahipliği yapan Sardunya Adası’nın Alghero şehri az katlı mimarisi, sakinliği ve doğal güzellikleriyle de dikkat çekiyor.

Yazarlar