Skorer Marta, BM'nin iyi niyet elçisi oldu

Marta, BM'nin iyi niyet elçisi oldu

13.10.2010 - 15:45 | Son Güncellenme:

.

Marta, BMnin iyi niyet elçisi oldu

Bayanlar Dünya Kupası'nda yıldızlaşan Brezilyalı bayan futbolcu Marta Silva, BM'nin iyi niyet elçisi oldu.

Haberin Devamı

Bayanlar Futbolu'nun gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak gösterilen ve halen İsveç Ligi´nde Umeå IK takımında forma giyen Marta'ya, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından 'Iyi Niyet Elçisi' ünvanı verildi. Iyi Niyet Elçisi ünvanı kazanması dolayısı ile düzenlenen törende gözyaşlarını tutamayan "Etekli Pele' lakaplı Marta Silva, "Çocukluğum yoksulluklar içinde geçti. BM'nin, yoksullukla savaşmak için bu görevi ve ünvanı bana layık görmesi bu yüzden çok anlamlı, çok mutluluk verici" diye konuştu.

Bayanlar Dünya Kupası´nda yıldızlaşan ve ünlü futbolcular Ronaldinho ve Rivaldo'ya rakip gösterilen Brezilyalı bayan futbolcu Marta Silva, ağlayarak sürdürdüğü konuşmasında, "Rüyalarımı gerçekleştirmek için çok çabaladım. Gerçekleşmesi, futbol gibi erkek egemen bir spor dalını seçtiğim için daha da zorlaştı ama başardım. BM Iyi Niyet Elçisi olarak görevlendirmek, hayatım boyunca gurur duyacağım bir şey olacak" dedi.

Haberin Devamı

Brezilya Milli Takımı'nda 45 maçta 47 gol atma başarısını gösteren Marta'dan, bir çok Brezilyalı futbolcuya nasip olmayacak övgülerle bahsediliyor ve Pele ile kıyaslanıyor.

'Etekli Pele' diye sıfatlandırılan Marta Silva, İsveç Televizyonları´nda da 'Pele´nin kuzeni' diye çağırılıyor.

Yazarlar