Beşiktaş Maskeli balo

Maskeli balo

15.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş 2015'in son derbisinde Galatasaray'ı yıktı, hem liderliği geri aldı, hem de ezeli rakibini yarışın dışına attı: 2-1

Maskeli balo

MAÇIN ÖYKÜSÜ - SERDAR SARIDAĞ

Haberin Devamı

Kartal maça fırtına gibi girdi, rakibini adeta sahasına hapsetti. Sayısız fırsat yakalayan siyah-beyazlılar, Muslera’yı bir türlü geçemedi. İkinci yarı Günay’ın büyük hatasını Sneijder affetmedi. Ev sahibi şoku üzerinden çabuk attı, Mario Gomez hemen skora denge getirdi. Müthiş gecede son sözü Gökhan Töre söyledi.

Sadece Beşiktaş-Galatasaray açısından değil, ligin kaderi açısından da ilk yarının en önemli maçlarından biri olan dünkü derbi, herkesin beklediği gibi başladı. Kağıt üzerinde favori olan Beşiktaş, bunu sahada da gösterdi. Siyah-beyazlı takımın atakları o kadar yoğundu ki sanki maç Beşiktaş ile Muslera arasında geçiyordu.

Beşiktaş, Sosa ile 5. dakikada ilk şut denemesini gerçekleştirdi. Bu pozisyonda başarılı olan Muslera, aynı başarıyı 13’teki Sosa imzalı şutta da gösterdi. İlk yarının en net pozisyonu ise 25. dakikada yaşandı. Quaresma’nın bu dakikadaki akıl dolu asistiyle bir anda Muslera ile karşı karşıya kalan İsmail de, Uruguaylı kaleciyi geçemeyen bir başka isim oldu.

Haberin Devamı

İkinci yarının ilk dakikalarında ise sanki roller değişmiş gibiydi. Galatasaray, ilk yarıya göre daha baskılı oynuyordu. 55’te gelişen ani Galatasaray atağında, kalesinden açılan Günay, kendisi gibi Almanca bilen Beck ile yaşadığı anlaşmazlık sonucunda, kalesinde golü gördü. Böylesine bir hatanın olduğu yerde Sneijder varsa, mesafenin uzaklığı hiç önemli değil sonu golle biter.

Anında yanıt geldi

Mario Gomez’in, Sneijder’ın attığı gole bir dakika sonra cevap vermesi Beşiktaş’ın geri dönüşü oldu. 56. dakikada gelen golle maçta dengeyi kuran Kartal, Gökhan Töre’nin de oyuna girmesiyle gücüne güç katmıştı. 74. dakikada Kerim’in ortasına sol ayağının dışıyla vuran, Gökhan Töre, maçın skorunu da ilan etmiş oldu: 2-1.

Maskeli balo

Yazarlar