Futbol Masum değiliz hiç birimiz!

Masum değiliz hiç birimiz!

28.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Futboldaki düşüşte herkesin payı olduğunu söyleyen Kulüpler Birliği Başkanı Gümüşdağ, “Yönetici, taraftar, futbolcu, basın, hepimiz varız. Kötü gidişe hepimiz gayret gösterdik” dedi.

Masum değiliz hiç birimiz

Kulüpler Birliği Vakfı ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türk futbolunun son yıllarda yaşadığı düşüşten herkesin sorumlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sabancı Center’daki Ömer Sabancı Konferans Salonu’nda yapılan “Sporda kurumsallaşmanın tam saha güvencesi: İç denetim” konulu panele katılan Gümüşdağ, “2000’li yılların başında futbol ekonomimiz dünya standartlarına uygun olmaya başlamışken 2011 yılından beri tekrar bir düşüş yaşıyoruz. Bu düşüşün sebepleri içinde, yöneticiler, taraftarlar, futbolcular, basın, hepimiz varız. Maalesef bu işin kötü gidişine hepimiz gayret gösterdik. Özellikle 4 büyük takımımız dahil bütün takımlarımız mali kriz yaşıyor. Biz Kulüpler Birliği olarak kulüplerimizin bu mali sorunlarına çözüm bulmak için TFF ile birlikte çalışıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki şu anki finansal yapılarımızda eğer bir makyajlama yapılmıyor olsa zannediyorum çoğu kulübümüz UEFA’da maça çıkamaz” dedi.

Haberin Devamı

‘Çözülmez değil’

Göksel Gümüşdağ şöyle devam etti: “Bunu zaman zaman da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı dile getirdi. Bu anlamda da öneminin çok fazla olduğunu bildiğim için de bu kulüplerimizin Finansal Fair-Play ve 2015-2016’da UEFA’nın çok keskin bir şekilde bu işin üzerinde duracağını biliyoruz. Şu an yaşadığımız sorunlar çözülmeyecek sorunlar değil. Kulüplerimizin sponsorluk sorunu önemli değil, başarıyla sponsorların tekrar futbola olan ilgisi artar” ifadelerini kullandı.

Mali yapı için kanun

Kulüplerde artık taşınamaz hale gelen borç yapılarının eritilmesi mecburiyeti olduğunu vurgulayan Gümüşdağ, yönetimlerin mali yapılardan sorumlu tutulmaları gerektiğini savundu: “Bir kulüp başkanı geliyor, büyük maliyetli transferler yapıyor, sonra 60-70 milyon euro borç bırakıp gidiyor. Kulüplerin mali yapısı, başkanı ve yönetimini bağlamalı. Gelenden de gidenden de hesap sorulmalı. Bu konu, kanunla da desteklenmeli.”

TİDE ve TSYD’nin organizasyonuyla düzenlenen panelde Göksel Gümüşdağ’ın (solda) yanı sıra, TİDE Başkanı Gürdoğan Yurtsever (sağda) de yer aldı.

Yazarlar