Skorer MAZİYE BİR BAKIVER

MAZİYE BİR BAKIVER

26.11.2008 - 01:45 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli ekip, Porto önünde maça iyi başlamasına, fırsatlar yakalamasına rağmen çabuk durdu. Lisandro’nun üst üste iki golü Kadıköy’ü sessizliğe boğdu. Kazım ile küçük bir umut doğdu, ancak Fenerbahçe son bölümlerde fazla baskı kuramayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. UEFA şansı için rota Kiev’e döndü

MAZİYE BİR BAKIVER

Fenerbahçe çok iyi başladığı maçın on beşinci dakikasından sonra kendi oyuncularının paniğine, pas beceriksizliğine yenildi.
Evet ne yazık ki, yıllarca Premier Lig deneyimi olan Emre başta olmak üzere, Yasin ve Josico’nun inanılmaz pas hataları, Volkan’ın yediği goldeki hatası, bu sonu hazırladı.
Elbette İspanyol hakemin ikinci goldeki katkısını da unutmamak lazım.
Oysa çok iyi başlamıştı sarı-lacivertliler; ilk dakikalar Porto için tam bir abluka haliydi. Sağdan, soldan ortalar, pas düzenlemeleri ve tempo Fenerbahçe’nin becerisini sergiliyordu. Umut dağıtıyordu.
Alex’in kaçırdığı pozisyonu hazırlayan yardımlaşma sanki karşılaşmanın kolayca Fenerbahçe’nin olacakmış hissini yaratmıştı.
Porto maçın başındaki bu fırtınayı atlattıktan sonra oyunu eline geçirmeye başladı. Emre’nin arkasındaki Josico ve Yasin ile bir türlü anlaşamaması oyunu birden terse çevirdi.

Haberin Devamı

Kaygının göstergesi
Aragones’in, “En az bir yıl pas çalışmalıyız” söylemindeki kaygının, apaçık bir gösterisiydi dünkü oyun. İki pası bir araya getiremedin mi, bu kadere razı olmaktan başka çaren kalmıyor. Fenerbahçe’nin dünkü acizliği, tamamen bundandı.
4. dakika müthiş bir pas organizasyonu ile Porto kalesinde kaçan mutlak gole sahne oldu. Carlos ile başlayan pas trafiği, Emre ve Deivid ile sürdü, son olarak Gökhan sağdan ortaladı, Alex, gelen topu bekletmeden kaleye şutladı, ama dikdörtgeni tutturamadı.
13. dakikada Meireles topu önünde bulup şutunu attı, Volkan yükselip refleks ile son anda topu direğin üstünden kornere attı.
18. dakikada Alves topu ceza sahası içinde çevirip altı pasa yolladı. Volkan topa çıkıp elinden kaçırınca Lisandro golü attı: 0-1
29. dakikada Fenerbahçe taçtan gol yedi. Fucile taç atışı kullandı. Lisandro kolu ile topu önüne alıp şutunu attı. Volkan ilkini çeldiği bu şutların ikincisine engel olamadı: 0-2
34. dakikada Fucile uzun bir orta yaptı, topu kovalayan Costa, kalesini terkeden Volkan’ın üzerinden aşırttı, top yan direğe çarpıp geri döndü.
47. dakikada Kazım sağdan getirip ortaladı. Uğur topu yeniden ceza sahasına çevirdi, Güiza kontrolsüz vurdu, topu tribünlere attı.
60. dakikada Hulk, Edu’yu geçip, Volkan ile karşı karşıya kaldı. Neyse ki, Volkan mutlak golü önledi.
63. dakikada Fenerbahçe yarı alanından aldığı topu karşıya taşıyan Kazım, önündeki dört Porto’lu oyuncuya rağmen şutunu attı. Top Alves’in ayağına çarpıp, yükseklik kazandı ve kaleci Helton’un üzerinden güzel bir gol oldu.

Haberin Devamı

MAZİYE BİR BAKIVER
Porto başa bela
Avrupa Kupaları’nda Türk takımları ile Porto toplam 6 maç yaptı. Temsilcilerimiz 1 beraberlik alırken, 5 maçı ise Portekiz ekibi kazandı. 2002-03 sezonu UEFA Kupası 4.turunda Denizlispor ile eşleşen Porto, ilk maçında temsilcimizi evinde 6-1 yenmiş, Denizli’de oynanan maçta ise 2-2 berabere kalarak tur atlamıştı. 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi A grubunda Beşiktaş ile eşleşen Porto, İstanbul’da 1-0 yendiği temsilcimizi evinde 2-0 mağlup etmiştii. Porto, bu sezon da Fenerbahçe ile kendi evinde oynadığı Şampiyonlar Ligi maçını 3-1, İstanbul’da ise 2-1 kazandı.

Haberin Devamı

MAÇIN RÖNTGENİ
Maçın Adamı
LISANDRO
Porto’nun golü koklayan oyuncusu Lisandro, fırsat anlarının adamı olarak ortaya çıktı. Kale önünde çok iyi pozisyon alıp iki gol attı. Fenerbahçeli Güiza’ya nazire yaparcasına son vuruşlarda ne kadar kararlı olduğunu gösterdi. Birincisinde değilse ikinci vuruşunda fileleri havalandırdı. Hulk’un dikkati topladığı anlarda maçın kaderini çizdi.

Kırılma Noktası
VOLKAN’IN KAÇIRDIĞI TOP
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısızlığını ne yazık ki, kişilerin bireysel başarısızlıklarına bağlamalı. Dünkü maçın da Fenerbahçe lehine seyrini değiştiren an Volkan Demirel’in elinden kaçırdığı top ve sonrasında gelen goldü. 18. dakikada topu yumruklama ile tutma çelişkisinde kalan Volkan’ın bu hareketi maçı çevirdi.