Fransa Ligue 1 Mbappe, sert tepki göstermişti! PSG geri adım attı

Mbappe, sert tepki göstermişti! PSG geri adım attı

07.04.2023 - 13:46 | Son Güncellenme:

Fransız devi PSG ile yıldız futbolcu Kylian Mbappe arasındaki olaylar durmak bilmiyor. Mbappe'nin reklam filmi nedeniyle tepki göstermesinin ardından PSG, beklenmedik bir adım attı.

Mbappe, sert tepki göstermişti PSG geri adım attı

Ligue 1 devi PSG ile yıldız oyuncu Kylian Mbappe arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Kulübün PSG'nin yayımlamış olduğu reklam filmine tepki göstermiş ve sosyal medya hesabından konu ile ilgili bir açıklama yapmıştı. PSG ise Mbappe'nin bu tepkisine karşılık bir adım attı.

Haberin Devamı

REAL MADRİD İDDİLARI BİTMİYOR
Geçen sezon Real Madrid'e katılması beklenen ancak sürpriz bir kararla PSG ile olan sözleşmesini 3 yıl daha yenileyen Mbappe için İspanyol devinin kapılarının kapandığı söyleniyordu. Ancak The Athletic'in yaptığı habere göre Real Madrid ile Mbappe arasındaki iletişim, Dünya Kupası'ndan bu yana arttı. Mbappe'nin de kulübü ile Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinden sonra İspanyol devine gitmek istediği söyleniyor.

Mbappe, sert tepki göstermişti PSG geri adım attı

REKLAM FİLMİ GERİLİM YARATTI
PSG'nin 2023-24 kombine bilet tanıtım reklam filminde kendisinin izni olmadan kullanıldığı için durumdan dolayı rahatsız olduğunu sosyal medya hesabından dile getiren Mbappe yaptığı açıklamada. "Yayınlanan bu videoya katılmıyorum. PSG büyük bir kulüp ve aile ama Kylian Saint Germain değil. Kulübün pazarlama toplantısında bunun basit bir röportaj olduğu söylendi. Bu videoyu desteklemiyorum. İmaj haklarım için mücadele ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

İMAJ HAKLARIYLA SORUN YAŞIYOR
Futbolcunun avukatı Delphine Verheyden, geçen yıl yapmış olduğu açıklamada, Fransa Milli Takımı'nın oyunculara imaj haklarıyla ilgili imzalattığı sözleşmeyi eleştirmiş ve federasyonun, Mbappe ile ilgili her şeye müdahele ettiğini söylemişti.

Fransa Milli Takımı'na seçilen oyuncuların imzaladığı sözleşmeyle ilgili avukatı, "Fransa Milli Takımı'na bir oyuncu ilk kez seçildiğinde yapması gereken ilk şeylerden biri, reklam haklarını milli takıma vermek. İmzalanan bu sözleşme, imza tarihinden itibaren geçerli olmaya başlıyor ve profesyonel kariyerinizin bitmesinden 5 yıl sonraya kadar geçerliliğini koruyor. Kylian için bu süre 40 yaşından sonraya kadar geçerli olabilir. Karşı çıktığımız konulardan birisi bu. Bu kadar uzun bir taahüt gerçekçi değil." açıklamasında bulunmuştu.

Mbappe, sert tepki göstermişti PSG geri adım attı

'DRAM YAPMASINA GEREK YOK!'
Mbappe'nin kulübüne olan tepkisini sosyal medya hesabından göstermesi bazı tartışmalara yol açtı. Birçok kişi tepkisini kamuoyu ile paylaşmasını yanlış bulurken eski Fransız oyuncu Dugarry, yıldız ismi eleştirdi. Dugarry, "Sosyal medya hesabından mesaj göndermek yerine başkanı arayabilirdi. Bu hoş bir hareket değil. Bir reklam yüzünden onay vermediği için tüm bu dramayı yapmasına gerek yok. Her şey ile ilgilenmek istiyor! Pazarlama, iletişim ve sportif direktörü seçiyor, birlikte oynamak istediği oyuncuları seçiyor. Bunu yapma, sadece topunu oyna." dedi.

Haberin Devamı

REKLAM VİDEOSU KALDIRILDI
Mbappe'nin kulübünü sosyal medyadan eleştirmesinin ardından PSG, oyuncusunun isteği üzerine bir sezonluk bilet tanıtım videosunu kaldırdı.