Fransa Ligue 1 Mbappe’yi milyarlık teklif bile ikna edemedi! Real korkusundan dudak uçuklatan bedele

Mbappe’yi milyarlık teklif bile ikna edemedi! Real korkusundan dudak uçuklatan bedele

23.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Paris Saint Germain, sözleşmesini uzatmaya yanaşmayan ve Real Madrid’e bedelsiz gidebileceği değerlendirilen Mbappe’yi kadro dışı bıraktı. Teklifler için beklemeye geçilirken, Al Hilal’in inanılmaz miktarı gözden çıkardığı iddiası gündeme düştü.

Mbappe’yi milyarlık teklif bile ikna edemedi Real korkusundan dudak uçuklatan bedele

Paris Saint Germain’de Kylian Mbappe depremi yaşanıyor. Dünya futbolunun en önemli yıldızlarından olan Fransız forvet, takımının Japonya kampına dahil edilmemesi futbol dünyasında gözlerin bir anda kendisine çevrilmesine neden oldu. Bu gelişmenin ardından Mbappe, başkent ekibiyle yol ayrımına geldi.

Kylian Mbappe’nin kontratını uzatmaya yanaşmaması ve PSG’nin, oyuncunun Real Madrid ile gizli bir anlaşma içerisinde olduğunu düşünmesi içerisinde bulunduğumuz süreci başlattı. Buna göre 24 yaşındaki isim, 2024 yılında bitecek olan sözleşmesindeki opsiyonu kullanmaya yanaşmadı.

Haberin Devamı

6 AY SERBESTİYETİ

Mevcut sözleşmesinin bitimine bir sezon kalması, FIFA kuralları gereği futbolcunun altı ay sonra başka bir kulüple görüşerek anlaşmasına olanak tanıdığı için bonservis bedeli olmaksızın transfer olması durumunu ortaya çıkardı. Fransız kulübü de bu durumu göz önünde bulundurarak, yıldız ismi bedelsiz kaybetmemek adına düğmeye bastı. Kadroya alınmayan futbolcu ve kendisine talip olan kulüplere, bunun bonservis bedeli olmaksızın gerçekleşmeyeceği mesajı verildi.

Buna ilaveten bir de, önümüzdeki sezonu kulüpte tamamlaması halinde, iddialara göre çok yüksek bir sadakat bonusuna hak kazanacak. Ancak sezonu tamamlayarak bu bonusa hak kazanması muhtemel Mbappe, şimdi başka bir takıma transfer olma ve kulübüne bonservis bedeli getirmeye zorlanmış oldu. Paris Saint Germain Mbappe’yi beş yıl önce Monaco’dan 180 milyon euro’ya transfer etmişti. Şimdi en az bu kadar bir transfer bedelini beklediği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Mbappe’yi milyarlık teklif bile ikna edemedi Real korkusundan dudak uçuklatan bedele

İKİ YILA 400 MİLYON EURO

Yaşananların ardından gözler Real Madrid’in nasıl bir tutum sergileyeceğine çevrilmişken, Suudi Arabistan’dan sürpriz bir haber geldi. Astronomik rakamlarla transfer piyasalarını sallayan ülkenin, şimdi de gözünü yıldız isme çevirdiği ortaya çıktı. Jorge Jesus’un çalıştırdığı Al Hilal’in, PSG’ye 200 milyon euro bonservis bedeli ödemeyi, Fransız yıldıza ise yıllık iki yıl için 400 milyon euro teklif etmeyi düşündüğü ifade edildi.

1 MİLYAR EURO BİLE İKNA ETMEDİ

Kylian Mbappe, kulübünün kendisini elinde tutmak için gösterdiği gayretlere karşın, ilerisi için yola Paris Saint Germain’de devam etmeyeceğini gösterdi. Real Madrid forması giymek istediği belirtilen futbolcuyu takımda tutmak için PSG’nin, 1 milyar Euro değerinde 10 yıllık sözleşme teklif ettiği ancak Mbappe’nin ikna olmadığı ve kontratını yenilemediği öne sürüldü.