Dünya Kupası Mehmet Büyükekşi açıkladı: Cüneyt Çakır için UEFA'ya yazı gönderdik

Mehmet Büyükekşi açıkladı: Cüneyt Çakır için UEFA'ya yazı gönderdik

16.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sportsnet Group tarafından bu sene altıncısı düzenlenen Brand&Sport Summit’te Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Milliyet Spor Müdürü Tayfun Bayındır’ın konuğu oldu.

Mehmet Büyükekşi açıkladı: Cüneyt Çakır için UEFAya yazı gönderdik

Başkan Büyükekşi ilk olarak, “Türk futbolunun sadece şimdisini değil uzun vadede strateji planını yapıyoruz. Ölçmediğin şeyi yönetemezsin. Kulüpleri geziyoruz, gezmeye devam edeceğiz. Gördüklerimiz umut verici. Altyapı için akademi projemiz var, 4 yıllık bir proje. Kulüplerimizin altyapıya yönelmesini istiyoruz. Altyapılardaki antrenörlerimizin nicelik ve nitelik olarak gelişmesi lazım, eğitim verip geliştirmemiz lazım. 2023’te ilk 8 ayda kulüplerimizden 400 hocamıza eğitim vermek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Büyükekşi marka değerine vurgu yaptı. TFF Başkanı, “Futbolcu, antrenör ve başkanlar maçtan önce ya da maçtan sonra konuşurlarsa para cezası olacak. Yine maçta hakemin başında 10-15 futbolcu oluyor, 4. hakeme hocalardan mobbing oluyor, buna da para cezası olacak. Naklen yayın geliri 125-130 milyon dolara düştü, hiçbir şey yapmazsanız bu yükselmez. Türkiye, 10 yılda 170 milyon euro transfer geliri elde etti. Herkese görev düşüyor. El ele vermeliyiz. Oysa sadece Benfica’nın 10 yıllık transfer geliri 500 milyon euro” ifadelerini kullandı.

‘VAR hakemine haftada 1 maç’

Hakemlerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Hakem akademisi kuruyoruz. Yılda 12 ay eğitim olacak. VAR eğitimi de olacak. Eğitimi artırıyoruz, sayıyı artırıyoruz. Yeni VAR hakemleri katılıyor. Hem hakem sayımız artacak hem de Süper Lig’deki VAR hakemine sadece 1 maç vereceğiz haftada. Eğitimi 4-5 kat artırıyoruz. Saha eğitimine de önem vereceğiz. Üniversitelerle işbirliği yapıp daimi eğitim de istiyoruz” dedi. Dünya Kupası örneğinden yola çıkılarak uzatma dakikalarıyla alakalı çalışmaların olacağını vurgulayan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Talimatı verdik. Dünya Kupası’ndaki uzatma uygulaması, ligimizde de hemen uygulanacak! Önemli olan futbolu güzelleştirmek” diye ekledi.

Haberin Devamı

‘Cüneyt Çakır’a haksızlık yapıldı’

Mehmet Büyükekşi, ülke futbolunda ilk kez bir hakeme jübile yapıldığını anımsattı ve Cüneyt Çakır’ın Dünya Kupası’nda olamamasına çok üzüldüğünü belirtti. Başkan Büyükekşi, “Cüneyt Çakır’a haksızlık edildiğini düşünüyorum. Jübilesini yaptık ancak UEFA’ya bir yazı yolladık. Hakkını yemeyin dedik. Dünya Kupası’nda yarı final, final yönetebilecek bir hakem” bilgisini verdi.

‘Web sitesi açılıyor’

Kurumsallaşmanın önemine değinen ve sosyal medya konusundaki çalışmaları anlatan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Süper Lig Twitter hesabımız açıldı, instagram hesabımız da açılacak. 3-5 güne Web sitemiz açılıyor. İngiltere Premier Lig’in sitesi gibi olacak. Buraya sponsorluklarla destek alıp kulüplerimize finansal açıdan katkı sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yazarlar