Futbol Mehmet Büyükekşi açıkladı! Yabancı kuralında son hafta

Mehmet Büyükekşi açıkladı! Yabancı kuralında son hafta

08.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Seneye Süper Lig’de yabancı kuralı nasıl işlenecek onunla ilgili çalışıyoruz. Önümüzdeki hafta inşallah açıklayacağız. Kulüplerimizde de toplantılar yapıyoruz” dedi.

Mehmet Büyükekşi açıkladı Yabancı kuralında son hafta

Yılport Samsunspor’un şampiyonluk kupasını teslim etmek için Samsun’a giden Büyükekşi, Samsun’u ve Samsunspor’u tebrik ettiğini belirtti. Büyükekşi, “Gerçekten 11 yıllık bir özlem vardı. Samsun’un yıllarca Süper Lig’de mücadele etmiş bir takımı vardı. Şimdi Samsunspor tekrar bu yıl bu imkanı Samsun’a getirmiş oldu” dedi.

Samsunspor’un kupasını anlatan TFF Başkanı, “Bu kupanın başka bir özelliği de var. Biliyorsunuz 2023 yılı Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü. Atatürk’ün ilk milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs Samsun olması. Türkiye Futbol Federasyonu’nun da 100. kuruluş yıl dönümü. Hepsi bir araya geldi. 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün buraya gelmesi 100. yılda Samsunspor’un Süper Lig’e çıkması, hepsi böyle güzel bir tevafuk oldu” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

BÜYÜKEKŞİ’DEN ŞAMPİYONA ZİYARET

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Spor Toto 1. Lig’de 2022-2023 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Yılport Samsunspor’un futbolcularını ziyaret etti. Nuri Asan Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette Stratejik ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İdil Karademirlidağ Suher, 1. Lig kulüplerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Talat Papatya ve Genel Sekreter Kadir Kardaş da yer aldı. Ziyarette TFF heyetini karşılayan Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım ve Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, tesisleri gezdirerek kulüp hakkında bilgiler verdi.