Bu kentte laf çok, icraat yok! Özellikle yerel yönetimlerin, kentin spor kulüplerine olan mesafeleri herkesin canını sıkıyor.

Yaklaşık 50 gün önce Göztepe CEO’su Kerem Ertan açıklamalarda bulunmuş ve kulüp olarak sitemlerini şu sözlerle dile getirmişti; ‘‘Biz merkezi yönetimden aldığımız desteği yerel yönetimlerden alamıyoruz. Bu şehirde taraftarıyla, camiasıyla, mali yapısıyla Süper Lig’e en yakın kulüp Göztepe. Buna rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yanımızda göremiyoruz.’’

Bende 5 Aralık 2023 tarihinde ‘‘Kerem Ertan, kitabın ortasından konuştu!’’ başlıklı köşe yazımda sevgili Ertan’ın haklı sitemini kaleme aldım. Aradan geçen sürede Göztepe’nin isyanına kulak verilmediğini, hala adım atılmadığını önceki gün Kerem Ertan’dan tekrar işittik.

Haberin Devamı

Sevgili Kerem Ertan yine kameraların karşısına geçti ve destek alamadıklarını bir kez daha yüksek sesle aktardı. Ertan; ‘‘Tesisleşme için herhangi bir destek alamıyoruz. Yerel yönetimlerden destek, hoşgörü ve yardım bekliyoruz. Yer verin, tesis yapalım. Saha verin, zeminini değiştirelim. Hakkımız olmayan bir şey istemiyoruz. Spor tesisi yapmak istiyoruz.’’ diye sözlerini yineledi.

Gerçekten de 12 bin kilometrekarelik İzmir’de; şanlı tarihiyle gönüllerde taht kurmuş, Avrupa kupalarında ilk yarı final oynayan bir takım olan Göztepe’ye akademi kurması için arazi tahsis edilmemesini anlamlandıramıyorum.

İş merkezi, AVM veya ticari alan değil, spor tesisi kurmak istiyorlar. Maddi destek de istemiyorlar. ‘‘Yer gösterin biz yapalım’’ diyorlar. Bir arazi tahsis edilirse, Mehmet Sepil ve Sport Republic bu kentte Göztepe Akademisi kurup Türk ve Avrupa futboluna sporcu yetiştirecek. Ne yazık ki arazi sorunu bir türlü çözülemiyor. Umudumuz yine yerel seçimlere kaldı. Belediye başkan adayları önümüzdeki günler açıklanacak. Umarım; İzmirlilerin istekleri gözetilir. Hassasiyetlere saygı gösterilir. Kentin yaşamına kolay uyum sağlayacak isimler aday olarak açıklanır. Bu kentin değerleri var. Adaylardan saygı duymalarını bekliyoruz. Şehrin değer verdiği şeylere saygılı olmalılar. Yapıcı, uzlaşmacı bir politika izlemeliler. Genel siyasetten bağımsız, yerel siyasete bağlı olmalılar ve İzmir’e odaklanmalılar.

Haberin Devamı

Çünkü; İzmirliler bu seçimlerde siyasi partilere genel başkan ya da parti yöneticisi değil. Belediye başkanı seçecekler. Adayların söylemleri, projeleri önemli. Kentin gelişimi için ayağı yere basan projelerinin olması gerekiyor.

En önemlisi de kentin yaşam modeline uygun, kentin spor kulüplerinin sorunlarına köstek değil, destek olan isimler bekliyoruz...

Sonu Süper Lig olsun

Göztepe, ligin ilk yarısında özellikle Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov’la beraber oyun ve puan anlamında çıkışa geçti. Takımın oyun disiplini, kazanma arzusu ve futbolunda gelişme gözlemledik. Mücadeleci ve göze hoş gelen bir oyun sergiliyorlar. Bu değişimde şüphesiz Teknik Direktör Stanimir Stoilov’un dokunuşları var. Stoilov takıma cesaret aşısı yapmış... Gerekli takviyeler de takıma monte edilmeye devam ediyor. Ligin ikinci yarısında perdeyi Sakarya’da yarın açıyorlar. Sakaryaspor taraftarı cezası sebebiyle bu maçta takımlarını yalnız bırakacak. Tribünlerde sadece Göztepe taraftarı yer alacak.

Haberin Devamı

Umudumuz İzmir’e 3 puanla dönmeleri ve seri galibiyetlere başlamaları yönünde. Çünkü; bu şehir şampiyonluğu çok özledi. Göztepe ve İzmir için tek çıkar yol, şampiyon olmak. 8 takımlı Süper denen lig de bir İzmir kulübünün olması en büyük temennimiz...

Göztepe grubunda şampiyonluk yolunda en avantajlı takım. Maddi anlamda sorunsuz, yetenekli futbolcu grubu, heyecanlı teknik direktör, takımı yalnız bırakmayan yönetim, muhteşem bir stat ile mesafe ve zorluk tanımayan şahane taraftar topluluğu var. Bu takımı iyi oynadığı zaman izlemek keyif veriyor... Sezon sonu sizi şampiyon görmek istiyoruz. Haydi Göztepe, 100. yaşını Süper Lig’de kutlamak dileğiyle....