Trendyol 1. Lig’de Göztepe, deplasmanda karşılaştığı Sakaryaspor’u 2-1 yendi. Rakibinin 11 maçlık yenilmezlik serisini sonlandıran sarı kırmızılılar, zirve yolunda çok önemli galibiyet elde etti

Trendyol 1. Lig’de sezonun ikinci yarısı için Göztepe perdeyi Sakarya deplasmanında açtı. Sezonun ilk yarısını Bodrum FK yenilgisiyle moralsiz kapatan sarı kırmızılılar, Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov önderliğinde devre arasını iyi değerlendirmiş.

Ligde oynadığı son 4 maçın tamamını 3-1 kazanarak zirveye ortak olan Sakaryaspor ve kendisiyle aynı puanda bulunan Göztepe sahaya mutlak galibiyet için çıktılar. Zorlu virajı sorunsuz geçmek isteyen iki takımın mücadelesinden seyir keyfi yüksek bir 90 dakikanın bizleri beklediğinden şüphemiz yoktu.

Haberin Devamı

Karşılaşma öncesi Sakarya Atatürk Stadı’nda dostluk rüzgarları esti. Cezası nedeniyle taraftarından yoksun olan Sakaryaspor’a, Göztepe tribününden büyük jest geldi. Takımını desteklemek üzere Sakarya’ya giden cefakar Göztepe taraftarı, her iki takımı da tribüne çağırarak oyunculara moral verdi.

Göztepe, inanılmaz bir ön alan baskısıyla oyuna başladı. Bu oyun anlayışıyla rakibin savunma dengesini bozmayı amaçladı ve bunu da başardılar. 8. dakikada Ogün, topu Traore ile buluşturdu, Traore’nin şık pasında Tijanic Göztepe’yi 1-0 öne geçirdi. Gol sonrası oyunu rölantiye alan sarı kırmızılılar, skor avantajının da etkisiyle rakibine adeta geçit vermedi. 26. dakikada Kubilay’ın sağ kanattan taşıdığı topta, Tijanic ceza sahası içerisinde Traore’ye pasını verdi. Kaleci Cihan’la karşı karşıya kalan Traore’ye Cihan dur dedi. Baskıyı iyice artıran sarı kırmızılılar, bu kez Kubilay’la gole çok yaklaştı. 40. dakikada sahanın en iyilerinden Ogün’ün ortasında ceza sahası içinde buluşan Kubilay’ın yaptığı kafa vuruşu Cihan’da kaldı.

43. dakikada Roshi’nin ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Lis güçlükle kornere çeldi.

Santraforsuz Sakaryaspor, Stanimir Stoilov’un yüksek presli Göztepe’sine karşı maçın ilk yarısında etkisiz kaldı. Sakaryaspor için zor, Göztepe için ise oldukça avantajlı ilk 45 dakika sarı kırmızılıların 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan Sakaryaspor 47. dakikada Burak Süleyman’la eşitlik golüne yaklaştı ancak Lis gole izin vermedi.

İkinci golü bulup rahatlamayı hedefleyen Göztepe, 48. dakikada Traore’nin, kaleci Cihan’la karşı karşıya kaldığı pozisyondan yararlanamadı.

65. dakikada Tijanic’in sol kanattan ortaladığı topla buluşan Traore’nin sert şutunu yine Cihan kornere çeldi.

79. dakikada Oğuz ve Donkor’un hatalı paslaşmasında topu kapan Kubilay’ın ceza sahası içerisine gönderdiği topu sert bir vuruşla ağlarla kucaklaştıran Ahmet Ildız, takımını 2-0 öne geçirdi. 90+3. dakikada Lis’in oyunu başlatmak için topu elinden bıraktığı anda kendini unutturan Kasongo, kaparak boş kaleye gönderdi ve maçın sonucunu tahin etti. Sakaryaspor’un, 4 maçlık galibiyet ve ligde 11 haftadır devam eden yenilmezlik serisini sonlandıran Göztepe, maç fazlasıyla puan sıralamasında ikinci sıraya yükselirken iki takım arasındaki ikili averajda da eşitlik sağlanmış oldu. Mamah, Diouf ve Billal’den yoksun olmasına rağmen Göztepe’nin futbolu keyif verdi.

Haberin Devamı

Traore, Ogün ve Tijanic üçlüsü yine günündeydi ve alkışı hak etti. Orta alanda rakibin dengesini bozan Doğan, İsmail ve Yalçın iyi oynadılar. Kubilay değerlendiremediği gol pozisyonlarına rağmen mücadele etti ve asist de yaptı. Lakin Göztepe zirveyi istiyorsa acil tarafından golcü oyuncu almak zorunda.