Beşiktaş Mehmet Özdilek: Beşiktaş adına her maç final gibi!

Mehmet Özdilek: Beşiktaş adına her maç final gibi!

31.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın Gaziantep FK'yı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından Mehmet Özdilek değerlendirmelerde bulundu. Siyah-beyazlıların eski futbolcusu, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Mehmet Özdilek: Beşiktaş adına her maç final gibi

Süper Lig'in 10'uncu haftasında Beşiktaş'ın Gaziantep FK'yı 2-0'lık skorla geçtiği maçı Mehmet Özdilek değerlendirdi. Cenk Tosun'un performansı hakkında konuşan Mehmet Özdilek, "Cenk'i ceza sahası içinde ne kadar çok buluşturursan o kadar neticeye gitme şansın çok yüksek. Çok güzel gol attı. İlk yarıda durağan bir oyun, ikinci yarıda daha hareketliydi Beşiktaş" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlıların duran toplardaki başarısına değinen eski futbolcu, "Beşiktaş'ın bu sene etkisini gösterdiği yer duran toplar. Yine bir duran toptan gelen golle 1-0 öne geçti Beşiktaş. Bu sene bu alanda başarılı görüntü çiziyorlar" diye konuştu.

Beşiktaş'ın en iyi ve en doğru kadroyla maça başladığını vurgulayan Mehmet Özdilek, "Beşiktaş'ta çok eksik var diyoruz ama Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ta eksik olmaz. Sonuçta 11'e 11 oyunda oyun ve takım planlaman bu günler için. Hastalığı var, sakatlığı var, cezalısı var. Birileri dışarıda olacak birileri içeride olacak. Bugün itibariyle Beşiktaş takımı en iyi ve en doğru kadrosuyla bu maça çıktı" dedi.

Beşiktaş için kazanmanın önemli olduğunu dile getiren eski futbolcu, "Beşiktaş için kazanmak önemliydi. Oyun pamuk ipliğinde gidiyor. Dolayısıyla her maçı kazanmak oyuncu içindeki güveni ortaya çıkaracaktır. Zirveye bir adım daha yaklaşmak adına önemlidir. Güveni, kazanma arzusunu tekrar hatırlamak kendi seyircisi önünde önemliydi Beşiktaş adına" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş taraftarına değinen Mehmet Özdilek, "Beşiktaş taraftarının takımlarının Fenerbahçe ve Galatasaray'ın bu kadar gerisinde kalmalarına rağmen takımlarına bu kadar sahip çıkmaları önemli bir olgu. Tribünler full doluydu. Beşiktaş 2 mağlubiyetin arkasından kazanarak biraz derin nefes aldı. Bu hafta biraz daha dinlenecektir. Sakat ve hastaların biraz daha geri gelmesi anlamında önemli olacaktır. Bu süreçte Beşiktaş adına her maç final gibi görünüyor. Kazanarak gitmek moral olacaktır. Bugün itibariyle de bakılırsa sahada favori olan Beşiktaş iyi bir neticeyle bitirdi maçı" açıklamasını yaptı.

Beşiktaş'ın akan oyunda etkisiz bir performans gösterdiğini belirten Mehmet Özdilek, "Kazanmak önemli ama oyunda gelişim var mı ona bakmak lazım. Baktığımız zaman yine o anlamda sıkıntı var. Yine ilk golü duran toptan buluyorsun. Akan oyundan değil" dedi.

Cenk Tosun'un performansını değerlendiren eski futbolcu, "Cenk Tosun ceza sahası içinde yakalarsa atar zaten. Onu orada topla buluşturuyorsan gol yemeyi göze almışsındır. Oyun içerisinde rakibi baskıya almak, oyunun yönünü değiştirmek, set oyununu oynayabilmek... Böyle bir oyunu hayal ediyor Beşiktaş taraftarı. Büyük takım kendi evinde böyle oynamalı. Coşkuyu taraftara vermeli, taraftar da onu hissetmeli" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mehmet Özdilek son olarak şu değerlendirmede bulundu: "Beşiktaş adına her maç zor. Bunu kazandığı maçlardan sonra da ifade ediyoruz. Ya duran toplar, ya Aboubakar kişisel becerisiyle bütün maçlar hanesine yazıldı. Bugün de bakıldığında yine duran top. Colley atmadı, Salih attı. Fark etmiyor yani."