1.Lig Mehmet Sepil: Türk futbolunda milat olmalı

Mehmet Sepil: Türk futbolunda milat olmalı

02.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Göztepe eski Başkanı ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Sepil, Altay maçında işaret fişeği atan şahıs ve ona yardım edenlerin tamamının “cinayete teşebbüs” suçundan tutuklandığını belirterek, “Bu karar Türk futbolunda milat olmalı” diye konuştu.

Mehmet Sepil: Türk futbolunda milat olmalı

Olayların ardından ilk kez açıklama yapan Sepil, “Uzun yıllardır futbolunun içerisindeyim. Hayatımda ilk defa tribünde böyle organize bir saldırıya tanık oluyorum. Önce tribüne sokulan bir işaret fişeği; bizim tribüne, hedefe nişan alınarak sıkıldı. Çok kısa mesafeden 20-25 metredeki seyirci hedeflenerek direkt olarak işaret fişeği atılıyor. Bunun o mesafeden atılması öldürmeye teşebbüstür” dedi.

Göztepe’nin ortakları arasında yer alan Mehmet Sepil sözlerini şöyle tamamladı: “Adalet sistemimiz sayesinde işaret fişeği atan ve ona yardım edenlerin tamamı ‘cinayete teşebbüs’ suçundan tutuklamıştır. Bu kararın Türk futbolu adına bir milat olacağına inanıyorum. Göztepe olarak Altay kulübü ile ortak açıklamamızda, bu çirkinliğe rağmen taraftarlarımızı sağduyuya davet ettik. Göztepe Kulübü olarak yapılan provokasyona rağmen alacağımız cezanın farkındayız, bilincindeyiz ama kişiler de artık en ağır şekilde cezalandırılmalı ve kulüplere karşı bu koz olarak kullanılmamalıdır. Suçu işleyen bireylerin de, kulüpleri kalkan olarak kullanmasına artık dur deme zamanı gelmiştir. Artık, taraftar diye her türlü vandallığı yapanları, suç işleyenleri, kimse korumasın, kollamasın.”

Haberin Devamı

‘Saygı zayıflık değildir’

Yaralanan Mehmet Çakır’ın da, kaleci Ozan Evrim’in de kendi evlatları olduğunu dile getiren Mehmet Sepil, “O fişek, sadece Mehmet Çakır’a isabet etmedi, bütün tribün vuruldu. Bütün takımlar, bütün taraftarlar yaralandı. Yoğun bakıma futbol coşkumuzu, aşkımızı kaldırdık. Rakip düşman değildir. Hırs, savaş değildir. Saygı zayıflık değildir. Eğlenmeyi tekrar öne çıkarmalıyız” yorumunu yaptı.