Mehmet Tezkan

Mehmet Tezkan

mtezkan@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Anlatılması zor bir maçtı.. Dışarıdan bakanlar tenisin elle oynandığını zannederler.. Bilenler tenis elle oynanmaz, ayakla oynanır der..
Dün şunu gördük; tenis beyinle oynanırmış!..
Williams kötü başladı.. Yarı finaldeki oyununun tekrarıydı.. Li Na, Serena’yı iyi izlemiş, iyi çözmüş.. Yarı finaldeki halini iyi tahlil etmiş..
Çapraz vuruşlarla zorladı, sonuç aldı. İlk set 6-2
***
Serena çöktü mü diye konuşurken ikinci sete hayır ben buradayım edasıyla başladı.. Gerçi çok zorlandı, çok terledi ama seti rahat denilecek skorla aldı: 6-3
İş geldi final setine..
Tenis severlerin de istediği buydu.. Şampiyon final setinde çıksın.. Son oyuna geçtik; Aaa, eski Serena geri geldi.. Üç gün önceki Serena..
İnanılmaz bir oyun çıkardı.. Rakibini ezdi desem yanlış bir ifade kullanmış olmam..
***
Her şey beyin dedim ya.. Konsantre olmak, Li Na’da da benzer bir problem vardı.. Maçı kazanacağına inanmıyordu.. Zaten son yıllarda Williams karşısına çıkan kimse kazanacağına inanmıyor.. Mesele de bu.. Herkes kaç oyun alacağım diye bakıyor..
Li Na ilk seti alınca doyuma ulaştı.. Beyni Serena’yı yendin dedi.. O an kaybetti..
Aslında çok tecrübeli; Serena Williams ile oynamanın (kötü günün de olsa da) ne kadar güç olduğunu bilmemesi mümkün değil..
Ama her şey beyin dedim ya..
Li Na’nın beyni ilk sette benim işim bu kadar dedi..
***
Şöyle bir önerim var.. Gösteri maçı mı olur, farkı bir uygulama mı olur bilemem.. Serena artık erkeklerle oynasın.. Öyle sıradan kişilerle değil.. Dünyanın ilk dördüne giren biriyle..
Koşan, savaşan Serena iddia ediyorum başa çıkar..
Mesela Williams, Nadal maçını izlemez misiniz?
Federer- Williams mücadelesini...
***
Şunu söylemek istiyorum.. Williams artık kadınlar üstü.. Ölüsü finale geldi, yarı canlısı şampiyon oldu.. Tamamı ne yapar?
Gerisini siz söyleyin..
***
Şu notu da düşmem gerek.. Bu yıl siyasetçiler, bakanlar, belediye başkanları sahaya koşturmadı.. Mikrofon kapma yarışına girmedi.. Biz yaptık, biz getirdik, biz başardık nutuklarına girişmediler..
Belli ki geçen yıllardan ders almışlar.. Spor sporcularla güzel!