Voleybol Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt damgası! Filenin Sultanları'nda ilk maçında şov yaptı

Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt damgası! Filenin Sultanları'nda ilk maçında şov yaptı

31.05.2023 - 21:28 | Son Güncellenme:

FIVB Voleybol Milletler Ligi ilk hafta maçında Filenin Sultanları, Güney Kore ile karşı karşıya geldi. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Melissa Vargas'ın performansı maça damga vurdu.

Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt damgası Filenin Sultanlarında ilk maçında şov yaptı

Filenin Sultanları, FIVB Voleybol Milletler Ligi ilk hafta maçında Güney Kore ile karşı karşıya geldi. Daniele Santarelli'nin çalıştırdığı A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda yıldızlaşan isim Melissa Vargas oldu.

Haberin Devamı

Antalya Spor Salonu'ndaki maça voleybolseverler büyük ilgi gösterdi. Daniele Santarelli yönetimindeki Filenin Sultanları'nda maça başlayan ilk 6'da Melissa Vargas da yer aldı. Karşılaşmada birinci hakem olarak Grass Angela (Brezilya), ikinci hakem olarak Akulova Yuliya (Kazakistan) görev buldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda ilk kez maça çıkan Melissa Vargas, Filenin Sultanları'nın FIVB Voleybol Milletler Ligi'ndeki ilk sayısına imza attı. Melissa Vargas sonraki hücumda da blok temasını aldı ve ikinci sayısını üretti. Melissa Vargas'ın serisini Hande Baladın'ın servis hatası sonlandırdı.

Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş ve İlkin Aydın'ın sayılarıyla rakibi karşısında üstünlüğü yakaladı. Rakibi karşısında ev sahibi avantajını da kullanan Filenin Sultanları, 9-6'lık üstünlük kurdu. Güney Kore Kadın Milli Voleybol Takımı maçtaki ilk mola hakkını erken kullandı.

Haberin Devamı

Daniele Santarelli'nin direktiflerini iyi uygulayan A Milli Kadın Voleybol Takımı rakibi karşısında üst üste sayılar buldu. Filenin Sultanları skoru 20-11'e kadar getirdi. Melissa Vargas ile İlkin Aydın'ın başarılı oyunu dikkat çekti. Filenin Sultanları rakibi karşısında ilk seti 25-14 üstün tamamladı. Melissa Vargas ilk sette ürettiği 6 sayıyla en çok öne çıkan isim oldu. Melissa Vargas ayrıca ilk sette yüzde 63'lük hücum isabeti ortalaması yakaladı.

İKİNCİ SET SERİYLE BAŞLADI

Güney Kore Kadın Milli Voleybol Takımı maçın ikinci setinde üst üste sayılarla başladı. Asya temsilcisi, setin başında 4-0'lık bir seri yakaladı. Melissa Vargas'ın sayısı Güney Kore'nin serisini sonlandırdı. İlkin Aydın ve Melissa Vargas'ın sayılarına Güney Kore Kadın Milli Voleybol Takımı karşılıklı sayılarla cevap verdi. Hande Baladın'ın etkili oyunu ve Melissa Vargas'ın servis sayısının ardından Filenin Sultanları rakibi karşısında farkı bire indirdi. Güney Kore karşısında beraberliği yakalayan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Hande Baladın'ın sayısı üstünlüğü getirdi. Filenin Sultanları'nda ikinci sette Ebrar Karakurt'un da oyuna dahil olmasının ardından rakip karşısında baskı arttı.

Haberin Devamı

Melissa Vargas ve Ebrar Karakurt'un sayıları sonrası A Milli Kadın Voleybol Takımı rakibi karşısında 16-13'lük üstünlüğü yakaladı. Daniele Santarelli, maçın ikinci setinde Melissa Vargas'ı kenara aldı. Genç oyuncu kenara gelirken salonda alkışlar yükseldi. Melissa Vargas'ın yerine Elif Şahin oyuna dahil oldu. Ardından Hande Baladın kenara geldi ve yerine Derya Cebecioğlu oyuna girdi. Ebrar Karakurt'un etkili oyunları sonrası skor 18-14'e geldi. Filenin Sultanları etkili oyununu devam ettirdi ve rakibi karşısında ikinci setten 25-17 üstün ayrıldı. Melissa Vargas iki sette toplam 13 sayı üretti.

SET VERMEDEN KAZANDIK

Müsabakanın üçüncü ve son seti karşılıklı sayılarla başladı. Dengeli geçen oyunda skor 10-10'da eşitlendi. Güney Kore'nin 2 sayılık üstünlük kurmasının ardından Ebrar Karakurt ve Aslı Kalaç'ın blok sayısıyla birlikte skor yeniden dengelendi. Daniele Santarelli, karşılaşmanın üçüncü setinde Güney Kore'nin 18-15'lik üstünlüğü sonrası oyuna hamlelerde bulundu. İlkin Aydın'ın servis sayısı ve Melissa Vargas'ın hücumuyla birlikte Filenin Sultanları seri yakaladı. Skor yeniden dengelendi.

Haberin Devamı

Eda Erdem Dündar'ın servis sayısıyla birlikte Filenin Sultanları rakibi karşısında 21-20'lik üstünlüğü yakaladı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, rakibi karşısında bu setin sonunda da etkisini artırdı ve parkeden 3-0 galip ayrıldı. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın genç yıldızı Melissa Vargas ilk maçında parkenin en skorer ismi oldu.

3 ETAPTAN OLUŞACAK

Antalya Spor Salonu'ndaki ilk hafta maçlarında Filenin Sultanları; Sırbistan, İtalya ve ABD ile yarışacak. Turnuva boyunca Filenin Sultanları, üç ayakta toplamda dört maçta oynayacak. Milletler Ligi’nin ikinci haftası 14-18 Haziran tarihlerinde Hong Kong’da gerçekleşecek. Üçüncü hafta ise 28 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde Bangkok’ta düzenlenecek. Toplamda 16 takımın yer alacağı Milletler Ligi’nde üç haftanın ardından ilk 8 sıradaki takımlar finallere katılabilecek.

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Voleybol Milletler Ligi’ndeki maç programı:

Haberin Devamı

1 Haziran | Türkiye - Sırbistan (20.00)
3 Haziran | Türkiye - İtalya (20.00)
4 Haziran | ABD - Türkiye (20.00)

Yazarlar