Süper Lig MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu istifa etti! İşte yeni MHK Başkanı

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu istifa etti! İşte yeni MHK Başkanı

17.04.2022 - 16:09 | Son Güncellenme:

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu ve MHK yönetim kurulu istifa etti. TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Ferhat Gündoğdu, MHK üyeleri ile birlikte Başkanımız Sayın Servet Yardımcı'ya istifasını sunmuştur" ifadeleri kullanıldı. Gündoğdu'nun yerine gelecek MHK Başkanı belli oldu. İşte detaylar...

SKORER ÖZEL

Haberin Devamı

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu ve MHK yönetim kurulu istifa etti. Ferhat Gündoğdu 6 ay önce göreve gelmişti.

TFF İSTİFAYI RESMEN DUYURDU

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada "Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Ferhat Gündoğdu, MHK üyeleri ile birlikte Başkanımız Sayın Servet Yardımcı'ya istifasını sunmuştur. Sayın Dr. Ferhat Gündoğdu ve kurul üyelerine katkıları için teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz. Ayrıca Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkan ve üyeleri belirlenerek en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

YENİ BAŞKAN SABRİ ÇELİK

Ferhat Gündoğdu'nun yerine Sabri Çelik, Merkez Hakem Kurulu'nun yeni başkanı olacak. Çelik daha önce iki kez MHK başkanlığı görevi yapmıştı.

Haberin Devamı

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu istifa etti İşte yeni MHK Başkanı

ÜÇÜNCÜ KEZ MHK BAŞKANI OLACAK

Sabri Çelik ilk olarak 2004-2005 arasında MHK Başkanı olmuştu. 63 yaşındaki eski hakem, 2019 yılında yaklaşık 5 ay bu görevi üstlenmişti. Çelik ayrıca Bülent Yavuz ve Hilmi Ok başkanlığındaki MHK'larda da üye olarak görev almıştı.  

NELER YAŞANMIŞTI?

Merkez Hakem Kurulu, Süper Lig kadrosunda yer alan 11, A klasmanında yer alan 5, VAR’dan 1 hakem ile yollarını ayırdığını açıklamıştı. Başında Cüneyt Çakır’ın da bulunduğu ihraç listesinde, yine FIFA kokartlı hakemlerden Ali Palabıyık, Abdülkadir Bitigen ile birlikte, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Alper Ulusoy’un yanı sıra Bahattin Şimşek, Tugay Kaan Numanoğlu, Suat Arslanboğa, Mert Güzenge, Burak Şeker de yer almıştı.

TAHKİM KURULU KARARI BOZDU

Tahkim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu'nun aldığı bu kararı bozarken, 18 hakem ve 3 gözlemciyi klasmanlarına iade etmişti. Ancak liste dışı kalan hakemler, şu ana kadar ligde görev yapamadı.