Dünyadan Futbol Merseyside derbisi geldi, çattı!

Merseyside derbisi geldi, çattı!

27.09.2014 - 11:52 | Son Güncellenme:

Geçen sezon bu sahada oynanan maçta Liverpool, rakibini farklı mağlup ederken, Everton bu sene sahaya iddialı çıkıyor.

Merseyside derbisi geldi, çattı

Geçen sezonun aksine lige çok kötü başlayan Liverpool, Anfield'da nehrin diğer yakısından Everton'ı konuk edecek.

Haberin Devamı

24 yıllık şampiyonluk hasretine 2013-14 sezonu sonunda son vermek üzereyken direkten dönen Liverpool, Roberto Martinez'in talebelerini bu statta oynanan maçta 4-0 mağlup etmişti.

Diğer cephede Everton da, ezeli rakibinden pek farklı bir başlangıç yapmadı. Oynanan ilk 5 maç sonunda sadece 1 galibiyet elde edebilen Merseyside'ın mavi yakası, Anfield'da da 1999 senesinden bu yana zafer yaşayamadı.

Martinez, yeni kadrosuyla istediği etkiyi yaratamazken, "Bireysel olarak isimler değiştiğinde her takım ister istemez değişir. Bu yüzden farklı yollar deniyoruz. Kısa sürede bu adaptasyon sürecini atlatacağımıza inanıyorum. Oldukça heyecanlı bir maç olacak." dedi.

SAKATLIKLAR KADRO KURMAYI ZORLAŞTIRIYOR

Konuk ekipte tedavileri devam eden Steven Pienaar ve Seamus Coleman'ın yanı sıra Bryan Oviedo maçta yer alamayacak isimlerden.

Haberin Devamı

Hafta içinde Liberty Stadı'ndaki mücadelede yedek oturan Arouna Kone, Liverpool karşısında forma istemesine karşın Martinez'in nasıl bir tavır takınacağı merak konusu.

Liverpool Teknik Direktörü Brendan Rodgers, Cumartesi günkü mücadelede 3 puana odaklanmış durumda. Artık yükselişe geçmeyi hedefleyen Kuzey İrlandalı teknik adam, "Ligde iki galibiyet ve üç mağlubiyet aldık. Pek beklediğimiz bir başlangıç olmadı. Ancak pozitif bakmakta fayda var. Daha iyisini yapabilecek potansiyelimiz var ve bu derbi büyük bir şansı ayağımıza getirdi." şeklinde konuştu.

Deneyimli teknik adam, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Daniel Sturridge'in durumunun belirsizliğini koruduğunu ve Joe Allen ile Glen Johnson'ın yanı sıra Jordan Henderson ile Philippe Coutinho'nun da maç kadrosunda yer almayacağını ifade etmişti.

MUHTEMEL KADROLAR

Liverpool'un muhtemel ilk 11'i: Mignolet, Skrtel, Lovren, Manquillo, Moreno, Gerrard, Suso, Lallana, Balotelli, Sterling, Sturridge

Everton'ın muhtemel ilk 11'i: Howard, Jagielka, Stones, Baines, Gibson, Barry, McCarthy, Mirallas, Naismith, McGeady, Lukaku