Basaksehir Mersin İdmanyurdu, İstanbul BB'yi 2-0'la devirdi

Mersin İdmanyurdu, İstanbul BB'yi 2-0'la devirdi

27.10.2012 - 17:40 | Son Güncellenme:

Mersin İdmanyurdu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u Nobre'nin golleriyle 2-0 mağlup etti. Mersin ekibi bu sonuçla ligdeki ilk galibiyetini elde ederek 223 günlük 3 puan hasretini dindirdi.

Mersin İdmanyurdu, İstanbul BByi 2-0la devirdi

Spor Toto Süper Lig'in 9. hafta maçında Mersin İdman Yurdu, konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u Mert Nobre'nin golleriyle 2-0 mağlup etti.

Haberin Devamı



7. dakikada Mustafa Sarp’ın sağdan ortasına, Nobre’nin ceza sahası içinden kafa vuruşu sonrası top, Euduardo’da kaldı.

11. dakikada Ivan De Souza’nın ara pasına Nduka’dan önce davranan konuk takımın kalecisi Euduardo, topa sahip oldu.

22. dakikada Ivan De Souza’nın soldan ortasında topla buluşan Nobre, klas bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve takımının üstünlüğünü sağlayan golü buldu: 1-0

24. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan konuk takımın oyuncusu Webo, uygun pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadı.

31. dakikada Gökhan’ın serbest vuruşu sonrası Ivan De Souza, topu kafayla uzaklaştırdı.

43. dakikada sol kanatta topla buluşan Ben Yahia’nın çıkardığı topa Nduka dokunamayınca, ev sahibi ekip mutlak bir golden oldu.

İlk yarı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

47. dakikada ceza sahası içinde Nduka'nın vuruşunda top Mert Nobre'nin önünde kaldı. Boş ağlara topu gönderen Mert Nobre takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti: 2 - 0.

67. dakikada Tevfik'in ceza sahası içine ortalığı topa Webo sert vurdu. Kalece Sehiç topu yumrukla uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takımın da çabası gol getirmeyince karşılaşmayı ev sahibi ekip Mert Nobre'nin attığı gollerle 2 - 0 kazandı.

Stat: Tevfik Sırrı Gür

Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Akal, Emin Yıldırım

Mersin İdman Yurdu: Şehiç 7, Boum 7, De Souza 7, Nduka 6, Culio 6 (Dk. 89 Eren?), Mert Nobre 8 (Dk. 67 Ergin 5), Ben Yahıa 7, Mustafa Sarp 5 (Dk. 82 Murat Ceylan 5), Mustafa Keçeli 6, Aydın 5, Hakan Bayraktar 6

İstanbul BBSK: Eduardo 3, Metin 4, Zeki 4 (Dk. 51 Tevfik 4), Ekrem 4, Geraldes 5, Cihan 4, Doka 4 (Dk. 75 Vısca 4), Holmen 4 (Dk. 63 Tom 3), Gökhan 3, Zayatte 3, Webo 4

Goller: Dk. 23 ve 47 Mert Nobre (Mersin İdman Yurdu)

Sarı kartlar: Dk. 17 Ben Yahia, Dk. 58 Boum, Dk. 60 Aydın, Dk. 69 Culio (Mersin İdman Yurdu), Dk. 45 Metin, Dk. 73 Webo, Dk. 90 Zayette (İstanbul BBSK)

Haberin Devamı

-Mersin İdmanyurdu cephesi-

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’la yaptıkları maça ilişkin, ”Belki de hayatımız boyunca kazanmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz maçtı” dedi.

Sağlam, 2-0 kazandıkları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından yaptığı açıklamada, kontrollü bir oyun sergilediklerini belirterek, ”İnançlı ve kararlı oynayarak kazandığımızı düşünüyorum. Oyunun büyük bölümde defansta hemen hemen her şeyi gerektiği gibi yaptık. Geride kalan 8 haftada galip gelmedik ama 9. haftada şimdiye kadar oynadığımız en ciddi ekiplerden biriyle karşı karşıyaydık” diye konuştu.

Zor gözüken bir maçı kazandıklarını ifade eden Sağlam, şunları söyledi: ”Bu galibiyetle güven tazeledik. Galibiyeti Mersinli taraftarlara bayram hediyesi olarak veriyorum ve takımdaki herkesi kutluyorum. Ayrıca tüm İslam alemiyle spor camiasının Kurban Bayramı’nı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.” Kaleci İbrahim Sehic ise geride kalan haftalarda galibiyet göremediklerini hatırlatarak, ”Bu galibiyet kendimizi iyi hissetmemizi sağlayacak. Takımdaki herkes galibiyete hasretti. Bugün forma giyen tüm arkadaşlarım neredeyse hatasız oynadı.” dedi.

Futbolculardan Murat Ceylan da geçen hafta son dakikalarda yedikleri 2 gol yüzünden 2 puan kaybettiklerini belirterek, ”Geçen hafta da skoru koruyabilseydik, bugün çok daha iyi olacaktı” diye konuştu.

-İstanbul Büyükşehir Belediyespor cephesi-

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Carlos Carvalhal ise rakip takımı kutlayarak, yedikleri ilk gole ilişkin, ”Bu tip pozisyonlara çok çalışmıştık, bu golü yememeliydik” dedi.

Rakiplerinin, taktiklerini bozmayı başardığına değinen Carvalhal, şöyle konuştu: ”Savunmamız çok kaliteli değildi. İkinci yarıya Nobre’nin attığı golle başladık. Risk alıp ileriye çıkmaya başladığımız anlarda 2. golü yedik. Değişikliklerle rakip sahaya daha fazla gitmeye başladık. İleriye çıkışımız, aklımızla değil yüreğimizle yaptığımız bir hareketti. Mersin İdmanyurdu’nu tebrik ediyorum.” Futbolculardan Zeki Korkmaz da maç boyunca galibiyeti hak etmeyen bir görüntü sergilediklerini söyledi.

Tevfik Köse ise güçlü bir ekibe karşı galibiyet almak istediklerini, ancak istedikleri oyunu sergileyemedikleri için üzgün olduklarını kaydetti.


Yazarlar