İngiltere Premier Lig Mert Aydın yazdı: Manchester United'a açık kalp ameliyatı!

Mert Aydın yazdı: Manchester United'a açık kalp ameliyatı!

24.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Manchester United nihayet menajerini açıkladı. Hollandalı Erik Ten Hag, sezon sonunda görevi Ralf Rangnick’ten devralacak.

Mert Aydın yazdı: Manchester Uniteda açık kalp ameliyatı

Rangnick, Ten Hag’ın yaşayacağı zorluğu net ifadelerle anlattı, “Artık kozmetik değil gerçek tedbirler alınmalı. United’ın açık kalp ameliyatına ihtiyacı var”.

Zorluklarla savaşmayı seven Ten Hag son 9 yıldır David Moyes, Louis Van Gaal, Jose Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer ve Ralf Rangnick ne yaptıysa belki de tersini yapmak zorunda. Ama en önemlisi, kulübün duvarlarına sinmiş Alex Ferguson etkisinden kurtulmak zorunda.

Haberin Devamı

Ferguson’ın kulüpte görev yaptığı 27 yılda başardıkları ortada. En küçük alt yapı takımından, yemekhaneye kadar her konuya hakim bir efsaneden bahsediyoruz. Taraftarları kadronun gücü ne olursa olsun hep başarıya alıştırmış, Premier Lig’in ciğerini bilen bir adam. Onun gidişiyle kulüp sadece menajerini kaybetmedi. Belki de başkan, alt yapı sorumlusu, kulüp müdürü ve aklınıza hangi görev gelirse hepsi boşaldı.

Ferguson’ın ardından gelen tüm değerli teknik adamlar, onun gölgesiyle de mücadele etmek zorunda kaldılar. Her yaptıkları Ferguson’la karşılaştırıldı. Böyle olunca işleri zorlaştı. Bunun yanına sık sık yapılan transfer hataları da eklendi. Görünüşte dünyanın en önemli orta sahalarından birisi olan Paul Pogba yönetilemedi. Pogba istediği zaman oynayan istemediğinde sahada dolaşan bir oyuncu haline geldi. Pogba’nın menajeri Raiola belki de Ferguson zamanında yapamayacaklarını yaptı.

Haberin Devamı

Gelen iyi futbolcuların gelişimleri de istenilen seviyede olmadı. Alt yapıdan çıkan Rashford ve Greenwood gibi yetenekli gençlerin gelişimi de yavaş ilerliyor.
Kısacası Ten Hag’ın Ajax’la sezonu bitirdikten sonra açık kalp ameliyatının hazırlıklarına hemen başlaması gerekiyor. Çünkü hasta net şekilde çok kan kaybediyor. Ve belki de sezon bittiğinde Şampiyonlar Ligi biletini de alamamış olacaklar.

Saha kenarı: Trossard’in Spurs’e attığı gol