Fenerbahçe Mert Hakan Yandaş itiraf etti: Çok şaşırttılar

Mert Hakan Yandaş itiraf etti: Çok şaşırttılar

19.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin tecrübeli ismi Mert Hakan Yandaş bu sezon yakalanan çıkış için, “Gelenlerin bir anda adapte olması beni şaşırttı. Ama Dzeko, Tadic, ben ve İrfan ilk yemeğe çıktığımızda 5 saat futbol konuştuk. Camiayı sahiplenip geldikleri o gün belliydi. Bu işimizi kolaylaştırdı” dedi.

Mert Hakan Yandaş itiraf etti: Çok şaşırttılar

Fenerbahçe’nin tecrübeli ismi Mert Hakan Yandaş kulüp televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu. Milli futbolcunun röportajından satırbaşları şöyle:

Haberin Devamı

- Çok oyuncu gelmesine rağmen birden oluşan takım havası, gelen oyuncuların da birden adapte olması beni biraz şaşırttı. Tabii ki bu havada hocanın da katkısı inanılmaz. Gerçekten güzel bir ortam var. 16’da 16 sezon başı hayal edilebilecek bir şey değildi. Şimdi camia olarak yeniden lige konsantre olmalıyız.

- Gelen oyuncuların hepsi inanılmaz kariyerli ve başarıya aç, lider karakterler. Dzeko, Tadic, ben ve İrfan ilk yemeğe çıktığımızda 5 saat futbol konuştuk. Onların camiayla ilgili bildikleri şeyler bizleri şaşırtmıştı. Ne kadar sahiplenip geldikleri o gün belliydi.

- Bu sezon taraftarımız inanılmazlar. Atmosfer bizim rakipken buraya geldiğimiz atmosfere dönmeye başladı. Oyun 3-0, 4-0 olduktan sonra takımın gardı düşer. Ama öyle coşkulular ki oyuna giren oyuncu da bir şeyler vermek istiyor. Bu statta oluşan coşkuyla, oyunun gücüyle alakalı bir durum. 

Haberin Devamı

- Oyuncu grubu olarak eğlenceli bir grup var. Tesis içinde masa tenisi oynarken 7-8 kişi sıra bekliyor. Orada makara dönüyor. Tabii ki disiplin bu işin olmazsa olmazı. Suistimal edilmediği sürece ki futbolcuya tesiste verilen rahatlık bence önemli. 

- Hocamız Fenerbahçe dinamiklerini en iyi bilen insanlardan biri. Fenerbahçe’de 400 maç oynamış. Bu inanılmaz bir rakam. Hoca olarak bu üçüncü gelişi. Geldiği 2 dönemde de iyi işler yapmıştı. Hocamızı benim değerlendirmem haddim değil. Yaptıkları ortada. Ben insan olarak, karakter olarak bahsetmek istiyorum. Egosu hiç olmayan biri ve iletişime inanılmaz açık.

- İnanılmaz bir tempo var. Neredeyse bazı maçları 2,5 gün sonra oynuyoruz. Dinlenmesi gereken oyuncular var. Benim de geçen milli arada topuğumda inanılmaz bir sıkıntı oldu. İdmanlarda idare etmeye çalışıp maçlarda iğneyle oynadım o süreçte. Çünkü oynamam gerekiyordu, dinlenmesi gereken arkadaşlarımız vardı. Benim de takıma yardımcı olmam gerekiyordu.

- Bütün camia olarak bir an önce lige konsantre olmamız lazım. Her şeyi kenara bırakıp final maçımız gibi Hatay maçına odaklanmamız lazım. Onların mağlubiyeti yok. Volkan hocanın oynattığı oyun çok iyi. Onun da yolu açık olsun inşallah. Ama inşallah bizim kazandığımız bir maç olur şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

- Avrupa’ya da mükemmel bir başlangıç yaptık. Tabii ki gruptan lider çıkmak istiyoruz. Ardından da gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Kupa hedefleri konuluyor. Tabii biz içten içe neden olmasın diye düşünüyoruz. Kazanma alışkanlığı elde ettik, bu gerçekten çok önemli. Kim oynarsa oynasın elinden geleni yapmaya çalışıyor.

"HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUM"

Mert Hakan Yandaş, Gazze’de yaşananlara da değindi. Milli futbolcu, “Canımızın yandığı, üzüntümüzün tarifsiz olduğu günler yaşıyoruz. Masum bebeklerin, çocukların, insanların, suçsuz binlerce kişinin katledilmesine sessiz ve tepkisiz kalmayı kabul edemiyorum. Bu süreç ve yaşananların bir an önce son bulması adına sorumluluğu olan herkesi göreve davet ediyorum. Bu konuda vicdanlarımız yıllardır yaralı! Ancak son yaşananlar artık tüm dünyayı harekete geçirmeli” diye konuştu.

"MİLLİ TAKIMDA ORTAM GÜZEL"

Sarı-lacivertli takımın tecrübeli ismi, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na giden A Milli Takımı da tebrik etti. Mert Hakan Yandaş şu ifadeleri kullandı: “Milli ara milli takımımız için iyi geçti. Milli takımda bulunan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Orada da güzel ortam var. İnşallah aynı başarıyı Avrupa Şampiyonası’nda da devam ettirirler. Bu konuda ülke olarak mutluyuz. En çok mutlu olduğum, oradaki ortamın iyi seviyeye gelmiş olması. Kısa bir periyotta da olsa gerçekten dışarıya, bizlere inanılmaz yansıdı onların birlikteliği. İnşallah böyle başarılı olmaya devam ederler” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı