Dünyadan Futbol Messi tarihe geçecek

Messi tarihe geçecek

10.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

PSG’de sıkıntılı bir dönemden geçen Lionel Messi’nin tarihi bir transfere imza atacağı iddia edildi. AFP’nin haberinde, Suudi Arabistan kulübü Al Hilal’in Arjantinli yıldıza yıllık 400 milyon euro ödeyeceği belirtildi.

Messi tarihe geçecek

Dünya futbolunu sarsan flaş bir transfer iddiası gündeme düştü. AFP’nin özel haberine göre; Lionel Messi, Suudi Arabistan kulüplerinden Al Hilal ile her konuda anlaşmaya vardı. Sözleşme görüşmelerinin devam ettiği ve kontrat süresinin kaç yıl olacağı yönünde toplantıların devam ettiği savunuldu. Haberin detaylarında, Messi’nin yıllık 400 milyon euro kazanacağı bir kontrata imza atmak üzere olduğu iddia edildi.Eğer Messi, 400 milyon euro maaş alacağı bir kontrata imza atarsa, spor tarihinin gelmiş geçmiş en çok kazanan futbolcusu olacak. Henüz yakın bir zamanda Al Nassr’a imza atan Cristiano Ronaldo, 2.5 yıl için 500 milyon euroya anlaşmıştı. Messi ise bunu geçerek sadece yıllık 400 milyon euro almış olacak.Geçtiğimiz hafta içerisinde mevcut kulübü PSG’den izin almadan Suudi Arabistan’a giden Messi, tepki toplamış ve kadro dışı bırakılmıştı.Messi ile Al Hilal arasındaki görüşmelerin o dönemde yapıldığı ve şu anda sürdüğü kaydedildi. Messi tarafının transferi tamamlamak için PSG’de sezon sonunu beklemek istediği de bildirildi. Sezonun bitmesine az bir süre kaldığı için Arjantinli yıldızın acele etmeyi düşünmediği dile getirildi. Suudi Arabistan’ın Al Hilal Kulübü tarafından transferi istenen Lionel Messi’nin özel bir şartı olduğu savunuldu. Messi’nin daha önce Barcelona’da beraber oynadığı Sergio Busquets ve Jordi Alba’yı da yanında istediği öne sürüldü. Messi’nin bu iki ismin de transfer edilmesi şartını Al Hilal’le görüşeceği vurgulandı. 

Haberin Devamı

Barcelona pes etmedi

Lionel Messi için eski kulübü Barcelona’nın da çalışmaları sürüyor. Barça’nın Finansal Fair Play engeline rağmen bu transferi nasıl bitirebileceğine dair formül aradığı iddia edildi.İspanya basınında yer alan haberlerde, Katalan devinin Messi’yi sponsorlar aracılığıyla getirmeye çalışacağı belirtildi. Ancak burada da hem UEFA’nın hem de La Liga’nın Finansal Fair Play yükümlülüklerine takılacağı aktarıldı. Barcelona için Messi transferinin kolay olmadığı vurgulandı. Arjantinli oyuncunun ise Avrupa’da sadece Barcelona’da oynamaya sıcak baktığı ifade edildi. 

PSG rahatsız

Paris Saint Germain (PSG), Lionel Messi konusunda son bir haftada yaşanan gelişmelerden son derece rahatsız oldu. Fransa basınına göre, PSG Yönetimi büyük umutlarla gelen Messi’nin özellikle 2022 Dünya Kupası sonrası konsantrasyonunu tamamen kaybettiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Yazarlar