Şampiyonlar Ligi Messi yoksa Fabregas var!

Messi yoksa Fabregas var!

01.10.2013 - 23:36 | Son Güncellenme:

Barcelona, Fabregas'ın son bölümde attığı golle deplasmanda Celtic'i 1-0 mağlup etti.

Messi yoksa Fabregas var

Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci hafta maçında Barcelona, deplasmanda Celtic'i 1-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

Celtic Park'ta oynanan mücadelede Katalan ekibine üç puanı getiren tek gol 76. dakikada Fabregas'tan geldi. Ev sahibi ekipte Scott Brown 56. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Messi bu karşılaşmada sakatlığı nedeniyle yer almadı.

Barcelona, bu üç puanla birlikte puanını 6 yaptı ve liderliğini sürdürdü. Celtic ise henüz puanla tanışamadı.

Dortmund kendine geldi!

Şampiyonlar Ligi F Grubu mücadelesinde Borussia Dortmund, Signal Iduna Park'ta Marsilya'yı konuk etti. Almanlar, baştan sonra üstün götürdüğü maçı 3-0 kazanarak, Devler Ligi'nde bu sezon ilk galibiyetini aldı.

Şampiyonlar Ligi'nin son finalisti olan Borussia Dortmund, bu sezon ilk kez taraftarı önünde bir Devler Ligi maçına çıktı. Teknik direktör Jürgen Kloop'un cezası nedeniyle kulübede olamadığı Marsilya maçına ev sahibi, oldukça coşkulu girdi.

Haberin Devamı

İlk dakikadan itibaren gol pozisyonları bulan Dortmund, gol içinse fazla beklemedi. Dakikalar 19'u gösterdiğinde hızlı gelişen Dortmund atağında son olarak genç oyuncu Erik Durm, sol tarafta müsait durumdaykenn kale sahasındaki Robert Lewandowski'ye bıraktı. Polonyalı da boş kaleye golü yapmakta zorlanmadı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra da oyunun kontrolü tamamen Borussia Dortmund'un elindeydi. Ancak 45 dakikalık ilk bölümde başka gol olmadı ve soyunma odasına Almanlar'ın tek gollü üstünlüğü ile gidildi. İkinci yarıya da fırtına gibi giren Dortmund, 52'de farkı 2'ye çıkardı ve rahatladı. Sol çaprazdan Marco Reus'un kullandığı frikikte, topa kimse dokunamadı ve direkt olarak Marsilya ağlarına gitti ve skor 2-0 oldu.

Mücadelenin sonucunu ise 79'uncu dakikada Lewandowski'nin penaltı golü belirledi. Çalımlarla Marsilya ceza sahasına giren Marco Reus, Nkoulou'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Polonyalı da maçta durumu 3-0 yaptı.

Sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrılan Dortmund, gruptaki ilk puanlarını aldı. Marsilya ise puansız yoluna devam etti.


Zenit Şampiyonlar Ligi'nde kayıp

Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Zenit kendi sahasında Austria Wien ile karşı karşıya geldi. Mücadele 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

İlk maçını Atletico Madrid karşısında deplasmanda kaybeden Zenit St. Petersburg kendi sahasında taraftarınında desteğini arkasına aldı. İlk yarıda gol pozisyonlarından yararlanamayan Zenit'te 44. dakikada Belçikalı orta saha oyuncusu Axel Witsel kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 90 dakika sonunda gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Haberin Devamı

Bu sonucun ardından 1 puanda olan Zenit bir sonraki maçını 22 Ekim'de deplasmanda Porto ile oynayacak. Austria Wien ise aynı tarihte kendi sahasında Atletico Madrid ile karşı karşıya gelecek.

Schalke genç yıldızıyla sonuca gitti

Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda Schalke 04 deplasmanda Basel ile karşı karşıya geldi. Mücadele 1-0 Schalke'nin üstünlüğüyle sonuçlandı.

Saint Jakob-Park Stadyumu'nda oynanan mücadelede Schalke'ye galibiyeti getiren gol 54. dakikada genç yıldız Julian Draxler'den geldi.

Bu sonucun ardından 2'de 2 yapan Schalke bir sonraki maçını 22 Ekim'de kendi sahasında Chelsea ile oynayacak. Basel ise aynı tarihte Steaua Bucarest ile karşılaşacak
Chelsea'de günün elemanı: Ramires!
Şampiyonlar Ligi E Grubu 2. hafta mücadelesinde Chelsea, deplasmanda karşılaştığı Steaua Bükreş'i Ramires'in 2 gol attığı mücadelede 4-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi E Grubu 2. hafta maçında son dönemde istediği sonuçları alamayan Chelsea, deplasmanda Steaua Bükreş ile karşılaştı. Ghencea Stadı'nda oynanan mücadeleyi İngiliz ekibi 4-0'lık skorla kazandı.

Jose Mourinho'nun ekibine galibiyeti getiren sayılar, 19. ve 55. dakikalarda Ramires, 44. dakikada Daniel Georgievski'nin kendi kalesine ve 90. dakikada Lampard'ın attığı gollerle geldi. Öte yandan Londra ekibinde İspanyol golcü Fernando Torres, 11. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Bu skorun ardından ilk maçta evinde Basel'e 2-1 mağlup olan Chelsea puanını 3 yaparken, ilk maçında Schalke karşısında 3-0'lık bir yenildi tadan Steaua ise puansız kaldı. E Grubu'nda 3. hafta mücadelesinde Chelsea deplasmanda Schalke 04 ile karşılaşacakken, Steaua Bükreş ise evinde Basel'i konuk edecek.