İspanya La Liga Messi'nin abisine futbol dersi cezası

Messi'nin abisine futbol dersi cezası

16.09.2016 - 13:39 | Son Güncellenme:

Lionel Messi'nin abisi Matias, ruhsatsız silah taşıdığı için bir yıl boyunca Rosario'daki bir futbol kulübünün altyapısında ders vermeye mahkum edildi.

Messinin abisine futbol dersi cezası

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Ruhsatsız silah taşıması nedeniyle yargılanan Barcelonalı futbolcu Lionel Messi'nin abisinin cezası belli oldu. Matias Messi bundan yaklaşık bir yıl önce Arjantin'deki Rosario kentinde, silahla yakalanmıştı. Aracında yapılan aramada ruhsatsız silah bulunan 34 yaşındaki Matias, polislerle de tartışma yaşamış ardından gözaltına alınmıştı.

Mahkeme kendisiyle ilgili görülen davayı karara bağladı. Buna göre Lionel Messi'nin abisine kamu hizmeti cezası verildi. Kamu hizmetinin niteliği ise futbol olarak belirlendi. Matias Messi, Rosario'daki bir futbol kulübünün altyapısında, bir yıl boyunca haftada dört saat derslere girecek ve çocuklara futbol eğitimi verecek.

Para cezası ve alkol-uyuşturucu tedbiri

Haberin Devamı

Hapis cezasından kurtulan Matias için bunun dışında mahkeme bazı başka hükümler de getirdi. Buna göre Matias Messi içki ve uyuşturucudan uzak duracak. 8 bin Peso para cezası ödeyecek. Ve bir yıl boyunca oturduğu evin adresini değiştirmeyecek. Lionel Messi ve babasının vergi kaçırma suçuyla davası olduğu göz önünde bulundurulduğunda, neredeyse tüm ailenin mahkemelik olması dikkat çekti.

Evini silahla taramışlardı

Sık sık ismi çeşitli olaylara karışan Matias Messi'nin, beş yıl önce Rosario'da oturduğu evi kurşunlanmıştı. Evin önüne gelen motosikletli saldırganlar evine rastgele ateş açmışlardı. O sırada anne babanın ise evde olmadığı, Avrupa seyahatine çıktıkları belirtilmişti. Kendisi de kardeşinin hayranı olan Matias, sol kolunda Lionel Messi'nin dövmesini taşıyor.

Yazarlar