İspanya La Liga Messi'nin fendi Ronaldo'yu yendi!

Messi'nin fendi Ronaldo'yu yendi!

04.10.2012 - 18:03 | Son Güncellenme:

FIFA'nın son sürümü olan FIFA Soccer 13 tüm dünyada kapış kapış satılıyor.

Messinin fendi Ronaldoyu yendi

Onur Dinçer / SKORER ÖZEL

Oyunun ulaştığı rakamların spor bilgisayar oyunları tarihinin rekorunu kırdığı, kapağında Messi olan oyunun Ronaldolu PES'e de fark attığı bildirildi

Haberin Devamı

Dünyanın en çok oynanan spor bilgisayar oyunlarından FIFA’nın son sürümünün rekor kırdığı açıklandı. Oyunu yapan şirket olan Electronic Arts’tan yapılan açıklamaya göre piyasaya yeni sürülen FIFA Soccer 13’ün 5 gün içerisinde 4.5 milyonun üzerinde kopya sattığı açıklandı. Tüm dünyada ilgi çeken ve piyasaya sürüldüğü günden itibaren kapış kapış satılan oyunun sadece Britanya’da 48 saat içinde 1.23 milyonun üstünde satıldığı ifade edildi. Kapağında Messi resmiyle piyasaya sürülen oyunun en büyük rakibi olan ve son sürümünü Ronaldo fotoğrafıyla çıkaran PES'e (Pro Evolution Soccer) fark attığı bildirildi.

Electronic Arts şirketinin CEO’su Andrew Wilson yaptığı açıklamada, "FIFA Soccer 13, spor oyunları tarihinde çok kritik ve emsali olmayan bir ticari başarıya imza attı. Her gün her dakika milyonlarca insan oynuyor. Bu oyun bugüne dek yarattığımız en büyük ve en iyi spor oyunu oldu" dedi.