Skorer Mesut Özil kaybedenler arasında...

Mesut Özil kaybedenler arasında...

28.12.2011 - 16:22 | Son Güncellenme:

.

Mesut Özil kaybedenler arasında...

Almanya Bundesliga'dan diğer Avrupa ülkelerine transfer olan Alman futbolculardan Mesut Özil, yılın kaybedenleri arasında gösterildi. Lazio forması giyen Miroslav Klose'nin ise yükselenler arasında zirvede olduğu belirtildi.

Alman Bild gazetesinin "Özil kaybeden, Klose kazanan" manşetiyle verdiği haberde Mesut Özil'in geçtiğimiz yıl kötü bir performans çizdiği ifadesi yer aldı. Geçen sezon İspanya Kupası, İspanya Ligi ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere üç alanda sadece 10 gol atıp 25 asistl yapan Mesut Özil, bu sezon ise düşüşte. Sezonun ilk yarısında İspanya Ligi'nde hala gol atamadığı gibi asist de yapamadı. Real Madrid'in birisi lig, diğeri Ponferradina'ya karşı kupa maçı olmak üzere son iki maçında da teknik direktör Mourinho tarafından oynatılmayıp, formsuzluk nedeniyle yedek kulübesinde bekletildi.

İLK SEZONDAKİ MESUT ARANIYOR

Haberin Devamı

İspanya'da Marca gazetesi, Bremen'in eski futbolcusu Özil ile ilgili, "Özil'i zor günler bekliyor, Mesut sıkıntılı" manşetiyle şu yorumu yaptı: "Mourinho diğer Özil'i istiyor. Real'a ilk geldiği aylardaki mücadeleci, agresif ve maçlardaki toplu ve topsuz alandaki düzenli performansı olan Mesut Özil'i arıyor. Mesut, Almanya A Milli Takımı'nda süper oynuyor. Real Madrid'de ise son zamanlarda Mesut sahada adeta buz tutmuş gibi. Takıma elektrik vermediği gibi uyumuda yakalayamıyor. Bu hareketleri Mourinho istemiyor."

KLOSE TARAFTARIN DA GÖZBEBEĞİ

Mesut Özil, sıkıntılı bir dönem yaşarken Bundesliga'dan bu sezon başı İtalya Ligi'ne transfer olan Miroslav Klose ise yükselenler arasında ilk sırada. Bayern Münih'te yedeklikten kurtulamadığı için istenilmeyerek gönderilen Miroslav Klose yeni takımı Lazio taraftarlarının göz bebeği oldu. 33 yaşındaki Alman Milli Takımı'nın golcülerinden olan Klose golleri hatırladı ve İtalya Ligi'nde 15 maçta 9 gol kaydetti. Lazio'nun üst sıralarda olmasını sağlayıp beğeni toplayan Klose, İtalya basınında, "Kobra", "O golcü", "Mars insanı" lakapları takılarak, "Miroslav Klose hemen kendini kanıtlayıp gol yollarındaki usta isim olduğunu gösterdi" yorumu yapıldı.

DİĞER ALMAN FUTBOLCULAR

Haberin Devamı

2010 yılında Mesut Özil'le birlikte Real Madrid'e transfer olup iyi bir çıkış yakalayan Alman milli futbolcu Sami Khedira için de, "İlk sezonunda 40 maç oynadı, başarılıydı. Bu sezon Khedira'da da büyük düşüş var. 2001 yılında Union Berlin'den İngiltere'ye giden Robert Huth ta Chelsea'dan sonra Middlesbrough ve en son oynadığı Stoke City'de vasat bir futbol göstermekte. 2010 yılında Stuttgart'tan Rusya'nın Dinamo Moskova takına transfer olan Kevin Kuranyi ilk günlerdeki gibi başarılı olamıyor, Bremen'den Kanada'nın Toronto FC kulübüne transfer olup Major League Soccer Ligi'nde oyanayan Torsten Frings ile Hamburg'dan Amerikan Ligi'ne giden Frank Rost da New York Red Bulls kalesini koruyor. Türkiye liginde Beşiktaş formasıyla uzun süreden beri forma giyen Alman futbolcu Fabian Ernst, takımın vazgeçilmezleri arasındaki yerini korumakta. Eintracht Frankfurt'tan Beşiktaş'a giden ve geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Mönchengladbach'a kiralık verilen Michael Fink de Süper Lig'de Samsunspor formasını taşıyor.