İngiltere Premier Lig Mesut Özil özür diledi

Mesut Özil özür diledi

21.02.2014 - 16:32 | Son Güncellenme:

Arsene Wenger, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında, Bayern Münih ile karşılaştıkları maçta penaltı kaçıran Mesut Özil'e destek verdi.

Mesut Özil özür diledi

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'ın teknik direktörü Arsene Wenger, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında, Bayern Münih ile karşılaştıkları maçta penaltı kaçıran Mesut Özil'e destek verdi.

FIFA'nın resmi internet sitesinde yer alan haberde, yıldız futbolcusunu savunan Fransız teknik adam, "Dennis Bergkamp, 1999 yılında çok önemli bir penaltı atışından yararlanamamıştı ve sonrasında bir süre penaltı atmayı reddetmişti. Ancak şimdi stadın önüne heykelini dikiyorlar" ifadelerini kullandı.

Mesut'un kaçırdığı penaltının etkisinden zamanla kurtulacağına inandığını söyleyen Wenger, "Penaltı pozisyonunun etkisinden kurtulmuş mudur, büyük olasılıkla hayır. Henüz maçın üzerinden fazla zaman geçmedi. Ancak bu tip hayal kırıklıklarının üstesinden gelmeyi başarmak da bu işin bir parçası" şeklinde konuştu.

Her futbolcunun penaltı atışı kaçırabileceğini de hatırlatan Wenger, karşılaşma sonrasında Mesut'un kendisinden ve takım arkadaşlarından özür dilediğini de sözlerine ekledi.

Sezon başında 42,5 milyon sterlin karşılığında Real Madrid'den Arsenal'a büyük umutlarla transfer olan Mesut Özil, kaçırdığı penaltı nedeniyle daha önce de sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabı üzerinden taraftarlardan özür dilemişti.

Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'ı deplasmanda 2-0'lık skorla mağlup ederek, rövanş karşılaşması öncesinde çeyrek final yolunda avantaj elde etmişti.

Öte yandan Arsenal'ın Hollandalı eski futbolcusu Dennis Bergkamp'ın Emirates Stadı önündeki heykeli, yarın düzenlenecek seremoniyle açılacak.

Haberin Devamı

MESUT ÖZİL TARAFTARLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

The Sun gazetesinin bugün yayınlanan spor manşetinde, Bayern Münih maçında penaltı kaçırdığı için Arsenal taraftarlarından özür dileyen Mesut Özil'in Facebook hesabından yayınladığı mesajı yer aldı.
Her fırsatta Mesut Özil'in aldığı rekor transfer ücreti 42.5 milyon Sterlin'e dikkat çekilirken, The Sun gazetesi iç sayfalarda attığı manşette, "Ona zaman verin" başlığını kullandı. Almanya'da 52 kez milli formayı giyen yıldız futbolcuya "Arsenal taraftarlarının beklediği bu mu?" sorusunu sorup, Mesut Özil'in Arsenal'de yaptıklarının istatistik bilgilerini sergileyen The Sun, defans oyuncusu Per Mertesacker'in Bayern Munich maçındaki kötü performansına rağmen Mesut Özil'e savunma başlattığına dikkat çekti. Mertesacker, 10 kişi kaldıkları ikinci devreyi "intihar misyonu"na benzetti.
Kızgın taraftarların tembellikle suçladığı Mesut Özil, özür mesajında, "Bir gün sonra kendimi hiç iyi hissetmedim. Arkadaşlar sizlerden özür dilerim. Böyle planlanmamıştı. Bu takıma karşı 10 kişi kalınca kazanmak gerçekten çok zordu" ifadesini kullandı.