Euro2016 Mesut Özil tarihe geçti

Mesut Özil tarihe geçti

27.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Slovakya maçının 24. dakikasında penaltı kazanan Almanya’da Mesut Özil hayal kırıklığı yarattı.

Mesut Özil tarihe geçti

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Karşılaşmanın 24. dakikasında penaltı kazanan Almanya’da Mesut Özil hayal kırıklığı yarattı. Beyaz noktada başarılı olamayan Mesut, Slovakya kalecisi Kozacik’i geçemedi. Mesut, Almanya formasıyla Avrupa Şampiyonası tarihinde penaltı kaçıran 4 futbolcudan biri oldu. Daha önce EURO 2012’de de aynı şanssızlığı tecrübe eden 27 yaşındaki futbolcu, 1988 Matthaus ve 1996 Klinsmann’la beraber bu listede yer alıyor.

Mario Gomez fırtınası

Beşiktaş ile sezonu gol kralı ve şampiyon tamamlayan Mario Gomez, EURO 2016’da da rüzgarını hissettiriyor. Turnuvada ilk 2 maçta yedek kulübesinde kalan Gomez, son 2 maçtır adeta patlama yaptı. C Grubu’nun son maçında Kuzey İrlanda’ya karşı ilk kez 11’de görev alıp, golünü atan 30 yaşındaki forvet, Slovakya’yı da boş geçmedi. Bir kez daha 11’e giren tecrübeli yıldız, takımının 2. golünü kaydetti. Mario Gomez, Avrupa Şampiyonaları tarihinde bir rekorun da ortağı oldu. Başarılı oyuncu, bu zamana kadar 5 golle bu turnuvada Almanya’nın en skorer futbolcusu olan Jurgen Klismann’ın rekorunu egale etti.

Haberin Devamı

Podolski ilk kez

Galatasaray’ın tecrübeli futbolcusu Lukas Podolski ilk defa EURO 2016’da forma giydi. Daha önce gruplarda oynanan 3 karşılaşmada süre alamayan Podolski, son 19 dakikada sahaya sürüldü. Bu arada, Podolski oyuna girdiğinde tribünlerden büyük bir alkış koptu.

Draxler şovu

Almanya’da günün kahramanı Julian Draxler oldu. 22 yaşındaki genç futbolcu, önce Gomez’e asist yaptı, ardından çok şık bir gol attı. Böylelikle Draxler, EURO 2008’den bu yana bir maçta hem asist hem de gol yapan ilk Alman futbolcu oldu. En son Lahm, 2008’de Türkiye ile oynanan yarı finalde benzer başarıya imza atmıştı.

Sakatlığı atlattı, golünü yaptı

Almanya Milli Takımı’nda sakatlığı nedeniyle forma giymesi riskli olan Jerome Boateng, müthiş bir geri dönüş yaptı. Hafta boyunca takım arkadaşlarıyla çalışamayan Boateng, 8. dakikada kupanın en güzel gollerinden birini attı. 25 metreden enfes bir şut çeken tecrübeli savunmacı, sevincini de özel bir şekilde gerçekleştirdi. Kendisiyle ilgilenen sağlık ekibi ve fizyoterapistlere koşan Boateng, bir nevi teşekkür etti. Boateng ayrıca Almanya’nın kupa tarihindeki en hızlı golüne imzasını koydu. Başarılı stoper, 71’de riske edilmeyip kenara alındı.

Haberin Devamı

Milli marş desteği

Alman taraftarlar maçın son 10 dakikasında tribünde tezahüratlarıyla renkli görüntüler oluşturdu. Bir ara maçı bırakan taraftarlar, ülkelerinin ulusal marşını söylemeye başladı. Kadrolarındaki devşirme oyuncuların seremonilerde milli marşları söylememesine tepkili olan taraftarlar, bu nedenle böyle bir harekette bulundu.

6 gol

Almanya turnuvada çıktığı 4 maçta rakip filelere 6 gol bıraktı, Panzerler grup aşamasında 3 gol atınca eleştirilmişti.