Fenerbahçe Mesut Yılmaz kendisini savundu

Mesut Yılmaz kendisini savundu

19.01.2013 - 12:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a küfür ettiği gerekçesiyle, PFDK'dan 2 maç ceza alan Mesut Yılmaz, Futbol Gecesi programına özel açıklamalarda bulundu.

Mesut Yılmaz kendisini savundu

Twitter'da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a küfür ettiği gerekçesiyle, PFDK'dan 2 maç ceza alan Pendiksporlu Mesut Yılmaz, TRTSPOR'da Futbol Gecesi programına özel açıklamalarda bulundu.

Sarı-Lacivertli takımın alt yapısında yetişen Mesut, Twitter hesabına başkalarının girdiğini söylerek, şu açıklamalarda bulundu; "Öncelikle sözlerime şöyle başlamak istiyorum; ben Fenerbahçe altyapısında yetiştim, o büyük camiada büyüdüm. 7-8 senem o camiada geçti, ben birçok şeyi o camiada öğrendim. Hayatımı profesyonel futbol oynayarak yaşıyorum. Benim Twitter hesabıma girilmiş ve bilmediğim bir şekilde böyle bir mesaj atılmış. Ben Fenerbahçe'den ekmek yedim ve böyle bir şey yapmam söz konusu değil, çok üzgünüm.

Savunmamda da belirttim, benim haberim olmadan Twitter hesabıma girilmiş ve haberim olmadan yazılmış. Günlük hayatımda Twitter’ı çok fazla kullanan biri değilim. Üstüne basa basa söylüyorum; bilgim dışında Twitter hesabıma girilmiş ve mesaj atılmış. PFDK’dan ceza aldığım için çok üzülüyorum. Özellikle ekmeğini yediğim Fenerbahçe camiasına karşı böyle şeyler yazmam." Bu olay yüzünden transferini iptal olduğunu belirten Mesut Yılmaz, "Konu hakkında çok şaşkınım, hiçbir bilgim yok. Transfer görüşmelerim vardı. Bir kulüple anlaştım ancak bu haber çıkınca anlaşma iptal oldu. Ben 20 yaşındayım, bu meslekten ekmek yiyorum ve çok üzüntülüyüm. Sonuçta bu işi profesyonel olarak yapıyorum ve ekmek yiyorum. Neden ekmek yediğim bir iş konusunda böyle bir iş yapayım?" dedi.

Programda konuşan Avukat Şekip Hardal ise, tweet'in atıldığı İP adresinin bulunmasını gerektiğini söylerek ve şu ifadeleri kullandı; "PFDK’nın vermiş olduğu karar anladığımız kadarıyla talimatnamenin 42. maddesinden... Meireles de bu maddeden ceza aldı. Önemli husus bu mesajın Twitter üzerinden atılmış olduğu. Bu mesajın Mesut Yılmaz tarafından atılmış olup olmadığı tespit edilmeli. Örnek olarak Yargıtay 4. Ceza dairesinin kararları var.

Haberin Devamı

Bu mesaj hangi İP’den atılmış, onu belirlemek gerekiyor. Bu İP kişisel bir İP mi? Bunun ispatlanması gerekiyor. Aksi takdirde şüpheden sanık yararlanır. Twitter merkezi İstanbul Cumhuriyet savcılığının bu tarz taleplerine cevap vermezken, Türkiye’nin yargı kurumu olmayan PFDK’nın böyle bir yazısına cevap vermez. TFF kurullarının böyle bir araştırma ve ispat hukuku konusunda bir girişim yapma imkanı yok. İspat hukuku açısından bu konunun ispatlanması gerekiyor. Eğer oyuncu bu mesajın kendi kişisel İP’sinden göndermediğini kanıtlarsa ceza almaz. Eğer şüphe oluşursa sanık yararlanır. Ancak bu mesajın kişisel İP’den atıldığının kanıtlanması gerek."

Yazarlar