Euro 2020 Michael Laudrup, Türkiye'nin EURO 2020 şansını değerlendirdi: İlk maç çok önemli!

Michael Laudrup, Türkiye'nin EURO 2020 şansını değerlendirdi: İlk maç çok önemli!

13.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

EURO 2020 kupası Danimarka’da sergilenirken, MİLLİYET’in sorularını yanıtlayan eski dünya yıldızı, İtalya’nın favori olduğunu belirtirken, “Her şeye rağmen sorunları var ve arayış içindeler. Grupta ilk maçlardan alınacak sonuçlar çok önemli” dedi

Michael Laudrup, Türkiyenin EURO 2020 şansını değerlendirdi: İlk maç çok önemli

Türkiye’nin grubunda İtalya ve İsviçre gibi kuvvetli rakiplerle mücadele edeceği 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Kupası, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a geldi. Belediye Sarayı’nda görücüye çıkan kupanın tanıtım organizasyonunda, MİLLİYET de vardı. Danimarka futbolunun altın çocuğu dünyaca ünlü yıldız Michael Laudrup, kardeşi Brian Laudrup ile eski Dortmundlu yıldız Flemming Povlsen de kupanın tanıtım büyükelçileri olarak törende hazır bulundu.
Barcelona ve Real Madrid formalarını giyen Michael Laudrup, Milliyet’in sorularını yanıtlarken, “Türkiye’nin, İtalya ve İsviçreli gruptan çıkacağını” söyledi. İlk maçı kazanmanın önemine vurgu yapan Laudrup, İtalya gibi büyük futbol ülkesinin grubun favorisi olmasına rağmen, sorunları olduğunu ve bir çıkış aradığını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Türkiye ile Danimarka’nın gruplarını ikinci olarak tamamlaması durumunda karşı karşıya gelebileceklerini belirten eski dünya yıldızı, bunla ilgili şimdiden bir yorum yapamayacağının altını çizdi. Ayrıca EURO 2020’de 24 takımın içinden 3 ülkenin favorileri arasında olduğuna değinen Laudrup, Fransa, Belçika ve Portekiz’in tüm takımlardan bir parça daha iyi olduklarını, ama yine de her zaman sürprize hazırlıklı olmak gerektiğini hatırlattı.

Michael Laudrup’un kardeşi eski yıldız futbolcu Brian Laudrup ise 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda İtalya, Fransa gibi büyük futbol ülkelerinin nerede ve hangi durumunda olduklarının önemli olduğunu belirtti. Türkiye’nin grupta ilk maçının İtalya’ya karşı olduğuna değinen Brian, “Bıçak boğaza dayanmadan” tabiriyle gruptan çıkmak için bu karşılaşmadan mutlak surette puan ya da puanlar almanın önemli olduğunun altını çizdi.

Haberin Devamı

Yazarlar