UEFA Avrupa Ligi Midtjylland, Lazio'ya tarihi fark attı! Evander sahnede

Midtjylland, Lazio'ya tarihi fark attı! Evander sahnede

16.09.2022 - 09:41 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi F Grubu'nda Danimarka temsilcisi, İtalya'nın köklü kulübünü adeta sahadan sildi. Ortaya çok konuşulacak bir skor çıktı. Transfer döneminde Galatasaray'ın gündemine gelen Evander performansıyla dikkat çekti.

Midtjylland, Lazioya tarihi fark attı Evander sahnede

UEFA Avrupa Ligi F Grubu'nda gecenin en büyük sürprizi Midtjylland-Lazio maçında yaşandı. 2. haftada Danimarka ekibi kendi sahasında İtalyan temsilcisine gol yağdırdı: 5-1.

Haberin Devamı

TEK GOL SAVIC'TEN  

MCH Arena'daki karşılaşmada ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri 27' Paulinho, 30' Sory Kaba, 51' Evander (P), 68' Gustav Isaksen ve 72. dakikada Erik Sviatchenko attı. İtalyan ekibinin tek sayısı 57'de Sergej Milinkovic-Savic kaydetti.

Midtjylland, Lazioya tarihi fark attı Evander sahnede

EVANDER'DEN 1 GOL, 2 ASİST

Yaz transfer döneminde adı Galatasaray ile sık sık anılan Evander, penaltıdan ağları havalandırmasına karşın 67'de bir de penaltıdan yararlanamadı. Brezilyalı yıldız iki gol pası vererek gecenin kahramanı oldu. Teknik direktör Albert Capellas Herms'in öğrencileri ilk kez bir Avrupa maçında (elemeler hariç) beş kez fileleri salladı. Bu sonucun ardından Danimarka temsilcisi gruptaki ilk galbiyetini aldı. İlk yenilgisini alan mavi-beyazlı ekip ise 3 puanda kaldı.

Haberin Devamı

SARRI: BÖYLE KAYBETMEK KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ 

90 dakikanın ardından açıklamalarda bulunan Lazio Teknik Direktörü Sarri, "Yaşadığımız bu ani duygusal çöküntü önceki yıllara benziyor. Nedenlerini anlamak zor. Böyle kaybetmek gerçekten küçük düşürücü. Bologna ve Verona'ya karşı alınan yenilgilerden farklı görmüyorum. Biraz tevazu ile oynadık. Beş gol kabul edilemez" şeklinde konuştu.

Midtjylland, Lazioya tarihi fark attı Evander sahnede

FEYENOORD'DAN YARIM DÜZİNE

Gruptaki diğer müsabakada Feyenoord kendi evinde Sturm Graz'ı yarım düzine gol ile uğurladı: 6-0. Hollanda temsilcisini farklı zafere götüren golleri 9 ve 41'de Ali Rıza Jahanbakhsh, 31'de David Hancko, 34'te Danilo Silva, 66'da Santiago Gimenez ve 78'de Oussama Idrissi kaydetti. Bu sonuçla puanını 6'ya yükselten Feyenoord liderlik koltuğuna oturdu. Avusturya ekibi ise 3 puanla son sırada yer aldı. 

Yazarlar