Fenerbahçe "Mikro" Mustafa son yolculuğuna uğurlandı

"Mikro" Mustafa son yolculuğuna uğurlandı

25.09.2013 - 16:14 | Son Güncellenme:

Vefat eden Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Mustafa Güven için Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde tören düzenlendi

Mikro Mustafa son yolculuğuna uğurlandı

Vefat eden milli takımın ve Fenerbahçe'nin "Mikro" lakaplı eski futbolcusu Mustafa Güven için sarı-lacivertli kulübün Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Üyesi olan "Mikro Mustafa" için tesislerdeki Sporcular Anıtı önünde düzenlenen törene, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ender Alkaya, genel sekreter Talat Yılmaz ve yönetim kurulu üyesi Ünal Uzun'un yanı sıra kongre üyeleri ve çok sayıda eski futbolcu katıldı.

Günay ve eski futbolculardan Ogün Altıparmak yaptığı kısa konuşmada, Güven ile olan anılarını anlattılar.

77 yaşında vefat eden "Mikro Mustafa"nın naaşı, Fenerbahçe Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

"Mikro Mustafa" kimdir?

Küçük yaşlardan itibaren futbol oynamaya başlayan Mustafa Güven, ordu milli takımında forma giyerken askerlik görevinin ardından Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli takımda İstanbul Profesyonel Ligi'nde yaşadığı şampiyonluğun ardından, 1959'da başlayan Profesyonel Birinci Lig'de Fenerbahçe ile bu başarıyı elde eden Güven, 1960-1961 sezonlarındaki şampiyonluklara da katkı sağladı.

Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş'ta da bir sezon geçiren "Mikro Mustafa", 1965 yılında Avusturya'nın Admira Viyana kulübüne transfer oldu. Kısa Avrupa macerasından sonra Beykozspor'da da bir sezon forma giyen Güven, 32 yaşındayken 1968 yılında kariyerine son verdi.

Mustafa Güven, milli takım formasını sadece 10 Mayıs 1959'da oynanan ve 0-0 berabere tamamlanan Hollanda karşılaşmasında giydi.