Basketbol Milletçe uğurluyoruz

Milletçe uğurluyoruz

13.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Ülker kafilesi Madrid seferine çıktı. Tarihinde ilk defa Euroleague seviyesinde Final-Four’a kalma başarısı gösteren Fenerbahçe Ülker, zafer yolculuğuna başladı. Ülker Sports Arena’da düzenlenen veda töreninin ardından Obradovic ve ekibinin arkasından sular döküldü, şampiyonluk uğurlaması yapıldı.

Milletçe uğurluyoruz


THY Euroleague’de son şampiyon Maccabi Electra’yı çeyrek finalde eleyerek Final Four’a kalan Fenerbahçe Ülker, Madrid’de 15-17 Mayıs tarihleri arasında yapılacak maçlar için dün sabah yola çıktı. Tarihinde ilk defa bu seviyeye yükselen ve ev sahibi Real Madrid’le 15 Mayıs Cuma günü oynayacak sarı-lacivertliler için Ülker Sports Arena’da özel bir uğurlama töreni düzenlendi.

Fenerbahçe Kulübü ve Yıldız Holding yetkililerinin katıldığı törene “Güle güle gidin, efsane olun gelin” sloganı damgasını vurdu. Törende, Fenerbahçe Ülker’in bu sezon THY Euroleague’de yaptığı maçların görüntülerinin izlenmesinin ardından, takım kaptanı Emir Preldzic tarihi bir sezon geçirdiklerini belirtti, “Madrid’de aynı başarıya devam edeceğiz ve sizleri gururlandıracağız” dedi.

‘Henüz bitmedi’

Oğuz Savaş ise, “Hikayemiz henüz bitmedi. En iyisini yapıp daha iyiyi elde etmeye çalışacağız. Bizi uğurlayan herkese, gelmek isteyip gelemeyen, bizimle olmak isteyen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu. Verilen destek için teşekkür eden Zeljko Obradovic de, “Madrid’de de başarılı olacağız. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çok iyi bir iş çıkardınız” ifadelerini kullandı. Daha sonra bütün takım Final Four hatırası olarak kaide üzerinde duran dev bir basketbol topunu imzaladı.

‘Efsane olun gelin’

Fenerbahçe Ülker’in Madrid yolculuğu için başlatılan, “Güle güle gidin, efsane olun gelin” sloganı sosyal medyada 16 bin kişiye ulaştı, taraftarlar tarafından atılan mesajlarla Twitter’da ‘trend topic’ oldu. Londra’dan, New York’a, Vatikan’dan, Amerika’ya kadar birçok yerden taraftarlar, takımlarına videolar gönderdi.

Havaalanında destek

Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague Final Four’u için İspanya’ya hareket etti. Sarı-lacivertli kafile, Atatürk Havaalanında’ndan kalkan uçakla başkent Madrid’e gitti. Havaalanında taraftarlar, takıma sevgi gösterilerinde bulundu. Özellikle Zeljko Obradovic’e yönelik tezahüratlar yaptı.

Türk usulü ‘sulu’ veda

Veda töreni sonrası Fenerbahçe Ülker’e ilginç bir uğurlama yapıldı. Ülker Sports Arena’nın garajından çıkarken ilk olarak salon görevlileri alkışlarla başarı diledi. Esas uğurlama, itfaiye araçlarıyla oldu. İtfaiye araçları, salon dışına çıkan takım otobüsünün arkasından su sıkarak Fenerbahçe Ülker’i havaalanına Türk usulü uğurladı.

Milletçe uğurluyoruz


Milletçe uğurluyoruz