Skorer Milli Atletler Merve Aydın ve Özge Gürler Çin Seddi'nde

Milli Atletler Merve Aydın ve Özge Gürler Çin Seddi'nde

02.08.2008 - 12:16 | Son Güncellenme:

.

Milli Atletler Merve Aydın ve Özge Gürler Çin Seddinde

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları hazırlıklarını Pekin’deki Olimpiyat Köyü’nde sürdüren milli atletler Merve Aydın ve Özge Gürler istirahat günlerini tarihi Çin Seddi’nde geçirdi.
         Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ve bazı antrenörlerle birlikte geldikleri Çin Seddi’nde heyecanlarını gizleyemeyen iki bayan atlet oyunlarda en iyi dereceği yapmaya çalışacaklarını söyledi.
         Asıl hedefinin 2012 Olimpiyat Oyunları olduğunu ifade eden Merve Aydın, Pekin’deki amacının yarı final koşmak olduğunu belirtti. 800 metrede en iyi derecesinin 2.00.33 olduğunu hatırlatan Türkiye rekortmeni Aydın, şu anda madalyaya uzak olduğu değerlendirmesinde bulundu.
         400 metre engellide Türkiye rekorunun sahibi Özge Gürler de 56.33’den daha iyi bir derece yapmaya çalışacağını belirtti.
         Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, oyunlara katılacak ülke sayısının 205’i bulduğunu ve bu ülkeler arasında ilk 20’yi
 hedeflediklerini yineledi. Atalay, madalya beklenen branşları atletizm, boks, güreş, halter, tekvando, judo ve yelken olarak sıraladı.
         Atalay, "Sporcularımızın daha iyi derece yapması, kendilerini aşması bizim için madalya kadar değerlidir" diye konuştu.
         Çin Seddi’ni gördüğünde duyduğu hayranlığı dile getiren Atalay, "Buraların yapılması, atalarımızın gücünün de göstergesidir" dedi.
         Öte yandan, Türk sporcular Uluslararası Olimpiyat Komitesi kuralları uyarınca gezi boyunca dışarıdan yiyecek alamadı ve yalnızca kendi yanlarında getirdikleri suyu içebildi.

Yazarlar