Futbol ‘Milli bir görev’

‘Milli bir görev’

30.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı koordinasyon toplantısına katılan Bakan Bak, “Bu organizasyonu alırsak ülkemize ve şehirlerimize katkı sağlamış olacağız. Bu milli bir görev. Sayın Cumhurbaşkanımızın spordan gelmesi bizim için avantaj. EURO 2024 Türkiye’ye yakışır” dedi.

‘Milli bir görev’

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı koordinasyon toplantısı, TFF’nin Riva’daki idari merkezinde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Toplantıda, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra adaylık dosyasında yer alan dokuz kentin vali, büyükşehir belediye başkanı ve temsilcileri katıldı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in ev sahipliği yaptığı toplantıda, TFF 1. Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Servet Yardımcı, başkanvekili Ali Dürüst ile yöneticilerden Cengiz Zülfikaroğlu, Ali Düşmez, Alaattin Aykaç ve Fuat Guguloğlu da yer aldı. Ayrıca Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da toplantıda bulunanlar arasındaydı.

Koordinasyon toplantısında İstanbul, Ankara, Eskişehir, Gaziantep, Bursa, Kocaeli, Konya, Trabzon ve Antalya’nın vali ve büyükşehir belediye başkanları ile temsilcileri, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş tarafından yapılan bir sunumla EURO 2024 adaylığı konusunda bilgilendirilirken, şehirlerin yükümlülükleri de hatırlatıldı.

Haberin Devamı

‘İnanıyoruz’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, toplantıda, “TFF ile birlikte 2024 adaylığı için yaptığımız bilgilendirme toplantısıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreyi en verimli şekilde yürütmek istiyoruz. İlgili bakanlıkların bir araya gelmesiyle toplantılarımız devam edecek. Bu organizasyonu alırsak ülkemize ve şehirlerimize katkı sağlamış olacağız. Değerli valilerimiz ve belediye başkanlarımızla birlikte yoğun şekilde çalışacağız. Bu milli bir görev. Sayın Cumhurbaşkanımızın spordan gelmesi bizim için avantaj. EURO 2024 Türkiye’ye yakışır” ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören de, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve hükümetimizin garantörlüğünde, bakanlıklarımızın yanı sıra siz değerli vali ve belediye başkanlarımızın destekleri ile 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğini alacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Dosya 27 Nisan’da teslim edilecek
Türkiye Futbol Federasyonu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık dosyasını 27 Nisan 2018’de UEFA’ya teslim edecek. UEFA Yönetim Kurulu ise EURO 2024’e ev sahipliği yapacak ülkeyi Eylül 2018’de yapacağı toplantıda açıklayacak.