Yaz Olimpiyatları Milli karateci Eray Şamdan, Tokyo'da gümüş madalya kazandı

Milli karateci Eray Şamdan, Tokyo'da gümüş madalya kazandı

06.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda karatede erkekler kumite 67 kiloda finale kalan Eray Şamdan, Fransız rakibi Da Costa’ya yenildi ama gümüş madalya mutluluğunu yaşattı. Bu madalya, Türkiye’nin karatedeki ilk madalyası olarak tarihe geçti

Milli karateci Eray Şamdan, Tokyoda gümüş madalya kazandı

Nippon Budokan’da düzenlenen müsabakalarda A grubunda mücadele eden Eray, Azerbaycanlı Firdovsi Farzaliyev’i 7-1 yendi, ikinci karşılaşmasında Kazakistan’dan Darkhan Assadilov’a 6-2 mağlup oldu. Mısırlı Ali Elsawy’i 4-1’le geçen milli karateci, gruptaki son maçında da Japonya’dan Naoto Sago’yu 2-1 yenerek 6 puanla 2. sırada yer alıp, yarı finale yükseldi.

Olimpiyatta ilk kez

Haberin Devamı

2019 Avrupa Şampiyonası ve 2108 Akdeniz Oyunları’nda bronz madalyası bulunan 24 yaşındaki sporcu, yarı finalde Ürdünlü Abdel Rahman Almasatfa’yı 2-0 yendi, finale kaldı. Ancak Fransız Steven Da Costa altın mücadelesinde sporcumuz 5-0 mağlup olup, gümüşte kaldı. Olimpiyat tarihinde ilk kez yer alan karatede gelen bu madalya, Türkiye açısından bir ilk oldu.

6 branşta madalya

Karatecimiz Eray Şamdan, Türkiye’ye Tokyo’daki 7. madalyasını kazandırken, iki madalya da şimdiden garanti oldu. Olimpiyat tarihinde bugüne kadar toplam 6 branşta (Güreş-halter-tekvando-atletizm-judo-boks) madalya kazanan Türkiye, sadece Tokyo 2020’de farklı 6 branşta (Okçuluk-cimnastik-tekvando-karate-boks-güreş) madalya kazanmayı garantiledi.

Haberin Devamı

Son 3 geride kaldı

Türkiye, elde ettiği başarılarla son 3 olimpiyatı geride bıraktı. Tokyo’da 13. günü geride kalan oyunlarda millilerimiz; 1 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalyayı elde etti. Boksta alınacak 2 madalyayla toplam sayı 9’a çıkacak. Böylelikle Türkiye, Pekin 2008’deki 5, Londra 2012’deki 3, Rio 2016’daki 8 madalyalık performansı geride bırakmış olacak.

Dilara’nın gözyaşları

Karatede kadınlar katada bronz maçını kaybeden milli sporcumuz Dilara Bozan, gözyaşları içerisinde müsabakadan ayrıldı.

Nippon Budokan’da gerçekleşen mücadelede Bozan, Hong Kong’tan Mo Lau’yla karşılaştı. Dilara, hakemlerden 26.52 puan alırken, Lau 26.94 puan elde etti. Hong Konglu sporcu bronz madalyayı elde ederken, Dilara olimpiyat beşincisi oldu ve madalya şansını kaybetti.

Sultanlar 6. bitirdi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finalde Güney Kore’ye 3-2 mağlup olarak elenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, altıncı olarak organizasyonu tamamladı.

Grubunda Çin ve Arjantin’i 3-0’lık skorlarla yenen Milliler, Rusya Olimpiyat Komitesi’ne 3-2 üstünlük kurdu. İtalya’ya 3-1 ve ABD’ye 3-2 yenilen Sultanlar, çeyrek finalde ise Güney Kore’yi geçemedi ve oyunları tamamladı.2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda çeyrek finalde Güney Kore’ye 3-2 mağlup olarak elenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, altıncı olarak organizasyonu tamamladı. Grubunda Çin ve Arjantin’i 3-0’lık skorlarla yenen Milliler, Rusya Olimpiyat Komitesi’ne 3-2 üstünlük kurdu. İtalya’ya 3-1 ve ABD’ye 3-2 yenilen Sultanlar, çeyrek finalde ise Güney Kore’yi geçemedi ve oyunları tamamladı.

Haberin Devamı

2021’de ev sahibiyiz

2021 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası, 14-19 Aralık’ta Türkiye’de düzenlenecek. Avrupa kıtasından Şampiyonlar Ligi’ni ilk üç sırada tamamlayan takımlar, Amerika kıtasından kulüpler şampiyonu ve ikincisi, Asya kıtasından kulüpler şampiyonu ve ikincisi ile FIVB tarafından özel davetiyeyle (wild card) çağrılacak kulüpler arasında gerçekleştirilecek organizasyonun düzenleneceği şehir ise gelecek günlerde belli olacak. Türkiye, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası’na iki takımla katılacak.