Trabzonspor Mirkan Kurt toprağa verildi

Mirkan Kurt toprağa verildi

02.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yaşadığı talihsiz kazanın ardından yaşamını yitiren Trabzonspor’un genç yeteneği dün toprağa verildi. Cenaze törenine Teknik Direktör Abdullah Avcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mirkan Kurt toprağa verildi

Trabzonspor ve Türk futbolu önceki gün yaşanan acı kayıpla adeta yasa boğuldu. Bordo-mavili takımın genç yeteneği, 13 yaşındaki Mirkan Kurt, yaşamını yitirdiği kaza sonrası toprağa verildi. Ortahisar ilçesindeki talihsiz bir inşaat kazasında hayatını kaybeden genç futbolcu için, memleketi Of ilçesinin Gürpınar Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Kaza sonrası Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’ne kaldırılan, fakat yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan Kurt’un cenaze namazı, aile bireyleri, yakınları ve Trabzonspor camiasının önemli isimleriyle birlikte öğle saatlerinde kılındı. Cenaze törenine, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yönetim kurulu üyesi Derviş Köz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Talihsiz kazada yaşamını yitiren Kurt’un son yolculuğuna uğurlandığı acı günde, teknik direktör Avcı, baba Ahmet Kurt’a başsağlığı dileklerini iletti iletirken, genç oyuncunun takım arkadaşlarına da destek oldu. Mirkan Kurt, aile mezarlığında toprağa verilerek, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

BAKAN BAK'TAN TAZİYE MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Trabzonspor’un altyapı futbolcusu Mirkan Kurt’un vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı. Bakan Bak mesajında, “Trabzonspor’un altyapı futbolcusu Mirkan Kurt evladımızın, hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrendim. 13 yaşında yaşamını yitiren sporcumuza Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve Trabzonspor camiasına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan üç büyükler başta olmak üzere diğer birçok kulüp de taziye mesajı yayınladı.

Yazarlar