Milli Takım Montella resmen imzaladı! Mehmet Büyükekşi'den Nuri Şahin sorusuna yanıt

Montella resmen imzaladı! Mehmet Büyükekşi'den Nuri Şahin sorusuna yanıt

27.09.2023 - 15:20 | Son Güncellenme:

A Milli Takım'da Stefan Kuntz'un yerine teknik direktörlüğe getirilen Vincenzo Montella için imza töreni düzenlendi. İmza töreninde konuşan Montella hedeflerinin 2024'te Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmak olduğunu söyledi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise Nuri Şahin sorusuna yanıt verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Stefan Kuntz'un yerine Vincenzo Montella'nın göreve getirildiğini duyurmuştu. İtalyan teknik adam için imza töreni düzenlendi. Törende TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop da açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella, milli takıma yeni bir ruh kazandıracaklarını ve bunun için göreve geldikerini ifade etti. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise Nuri Şahin sorusuna yanıt verdi.

Montella resmen imzaladı Mehmet Büyükekşiden Nuri Şahin sorusuna yanıt

"HEDEFİMİZ ALMANYA'YA KATILMAK"

Basın toplantısında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu. Mehmet Büyükekşi, "A Milli Takım'ın asıl hedefi Almanya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılmak. Montella ile 3 yıllık sözleşme imzaladık. Aramıza hoş geldiniz." ifadelerini kullandı.

HAMİT ALTINOP: 2006 ALMANYA'YA KATILAMAMAK HAYAL KIRIKLIĞI OLMUŞTU

Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop ise "Hedeflere ulaşmamız için kararlar almamız gerekiyordu. Biz de başkanımızın önderliğinde Montella'da karar kıldık. Hedefimiz 2024 Almanya'ya katılmak. 2006 yılında Almanya'da Dünya Kupası düzenlenmişti. Oyuncu olarak play-offlarda oraya katılamamıştık ve hayal kırıklığı olmuştu. Bu kez Almanya'da katılacak turnuvaya hocamızla katılacağımızı düşünüyorum." sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

"BÜYÜK BİR SORUMLULUĞUM VAR"

A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella "Buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Türkçe konuşamadığım için özür dilerim ama zamanı gelince Türkçe de konuşabilirim. Bu yüzden tercümanla karşınızdayım." diyerek sözlerine başladı.

Hedeflerinin Almanya'da düzenlenecek olan turnuvaya katılmak olduğunu söyleyen Montella "Öncelikle bu ülkede çalıştığım için çok mutluyum. Büyük bir sorumluluğum var. Bu federasyon için yapabileceklerimden dolayı mutluyum. Almanya'da yapılacak turnuvadaki taraftarlarımıza da bu mutluluğu yaşatmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Montella resmen imzaladı Mehmet Büyükekşiden Nuri Şahin sorusuna yanıt

"HER ZAMAN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIM"

Genç bir milli takıma sahip olunduğunu söyleyen Vincenzo Montella "Görevi kabul ederken hiç tereddüt etmedim. Genç bir takıma sahibiz. Ben de bütün halka bu mutluluğu onlar sayesinde yaşatmak istiyorum." dedi.

İki yıldır Türkiye'de bulunduğunu ve alışma süreci yaşamadığını ifade eden Montella, "Bu gururlu duyguları hem halkımızın hissetiği, herkesin hissettiği milli duyguları futbolumuzla herkese hissettirmek istiyoruz. Önemli bir görev için buradayız ve bunun farkındayız. 2 yıldır Türkiye'deyim ve bu duygular benim çocukluğumdakiyle benzerlik gösteriyor. İtalya'nın güneyinde Napoli şehrinde dünyaya geldim. Orada da bu tür sıcak karşılamalar olur. Her kararımızı eleştirenler olacak ama ben kendi futbol görüşümle en iyisini sahaya yansıtmaya çalışacağım. Her zaman en iyisini yapmaya çalışacağım." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"TAKIM RUHUNU SAĞLAMAK İÇİN BURADAYIZ"

A Milli Takım'a yeni bir kimlik kazandırmak istediklerini belirten İtalyan teknik adam "Takım ruhu bizim için çok önemli bunu sahaya yansıtmamız lazım. Burada önce aile olmamız gerekiyor. Buraya geldiklerinde milli takım formasıyla daha fazla o ruhu yansıtmaları lazım. Biz de bunu sağlamak için buradayız. Bu formayı giymek hediye değil prestijdir. Çok önemli bir ulusu temsil ediyoruz. Bunun üstesinden geleceğiz ve en iyisini yapmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Sistem yerine bir oyun metodu oluşturmak istediklerini ifade eden Montella "Bir düşünceye sahibim ama bunların üzerine de fikirlerim eklenecektir. Sadece sistem değil bir oyun metodu üzerinde çalışacağız. İki yıldız buradayım ve oyuncuları tanıyorum. Kendi bilgilerimi aktararak iyi bir oyun sergilemeye çalışacağız." dedi.

Haberin Devamı

Montella resmen imzaladı Mehmet Büyükekşiden Nuri Şahin sorusuna yanıt

MONTELLA'DAN KUNTZ SÖZLERİ

Stefan Kuntz'a göre oyun planlarını değiştireceklerini belirten Montella "Maçları izliyoruz bizim de gördüğümüz şeyler var. Hepimiz daha iyisini yapmayı istiyoruz. Stefan Kuntz'a saygısızlık olmasın diye beğenmediğim şeyleri söyleyemem ama sahadaki pozisyon dağılımı ve oyun kurma açısından yeni bir plan yapmak istiyoruz." sözlerini kullandı.

A Milli Takım'daki havayı pozitife çevirmek istediklerini belirten Vincenzo Montella "Öncelikle çok gururluyum bu görevi kabul ettiğim için. Benim için milli takımı çalıştırmak çok önemli bir görev. Burada neler uygulayacağımızı düşünebiliriz ama neden burada olduğumu biliyorum. Buradaki kaynaşmayı buradaki pozitif havayı tekrar oluşturmak istediğimi belirtmek istiyorum. İtlyan hocalar olarak global anlamda zor döenmden geçtik ama son zamanlarda Inzaghi, Şampiyonlar Ligi'nde final oynadı." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"TEK YAPMAMIZ GEREKEN ŞEY GELECEĞE BAKMAK"

A Milli Takım'ın başına geçtikten sonra bazı futbolcularla görüşme gerçekleştirdiğini de sözlerine ekleyen Montella "Tek yapmamız gereken şey geleceğe bakmak. Geçmişte yapılanları da önemsiyoruz ama geleceğe bakmamız gerekiyor. Buraya gelmeden önce başkanımızla, Hamit ve Mustafa beyle görüşmemiz oldu. İmzadan sonra kaptanla ve birkaç oyuncuyla da görüştüm. Sahada ve saha dışında nasıl bir ortam istediğimi belirttim." dedi.

Taktiksel anlamda gelişmeleri gerektiğini ifade eden Montella "Bahsettiğimiz üç konuda oyun planında, oyunu kurma ve taktiksel olarak gelişmemiz gerekecek. Milli takım hocası olarak İstanbul'dayım. Bir ülke hocasının oyuncuları ve şehri daya iyi tanıması lazım." ifadelerini kullandı.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: MONTELLA'NIN YANINDA TÜRK YARDIMCI OLACAK

Skorer TV'den Nergis Aşkın'ın "Montella'nın yanında Türk yardımcı antrenör olacak mı? Nuri Şahin'in ismi geçiyor" sorusuna yanıt veren TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi "Teknik ekipte Türk yardımcı hocalar olacak. Hedefimizde iki yardımcı olması var. Hem bizim hem hocamızın görüşmeleri olacak. Henüz görüşmeler gerçekleşmedi. Görüşmeler olunca kimlerin olacağını kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Montella resmen imzaladı Mehmet Büyükekşiden Nuri Şahin sorusuna yanıt

MONTELLA: TÜRK BAYRAĞI ALTINDA HERKESİ MUTLU ETMEK İSTİYORUM

A Milli Takım'ın tüm organizasyonlardan üstün olduğunu belirten ve futboldaki milli duyguları artırmayı hedeflediklerini söyleyen Montella "Dünyanın genelinde bazı ülkelerde gördüğümüz bir durum. Burada hem kulüp antrenörlerin hem futbolcuların bize bilgi vermesi gerekiyor. Her kulübün kendi yapısı var. Onlar yapılarını korumak istiyor bu da hepimizin bildiği bir şey. Ama milli takım da var ve milli takım her takımın üzerinde bir organizasyon. Hepimiz Türk bayrağı altındayız. Bunun bilinici sağlamalıyız. Her zaman hatırlamamız gereken bir şey var milli bir maç herkesi gururlandırabilir. Bu herkesin hemfikir olması gereken bir konu. Bu gurur bu mutluluğu herkese vermek istiyorum. Hepimizin bildiği gibi birkaç ay önce yaşanan depremde gördüklerimi hala içimde yaşıyorum. Türk bayrağı altında herkesi mutlu etmek istiyorum." sözlerini kullandı.

"HER LİGİ TAKİP EDİYORUZ"

A Milli Takım'a her yaştan oyuncuyu alacaklarını belirten Montella, "Biz her ligi takip ediyoruz. Başkanımızla da bunu konuşmuştuk. En hazır en iyi olan futbolcuları milli takıma almak istyoruz. Biz hem Süper Lig'i hem birinci ligi takip ediyoruz. İngiltere, Almanya ve Hollanda'da oyuncular takip ediyoruz. Genci yaşlısı en iyi hallerinde olanları almak için inceliyoruz." dedi.

MONTELLA'DAN YABANCI SINIRI SÖZLERİ

Türkiye'de uygulanan yabancı kuralı hakkında gelen bir soruya yanıt veren Vincenzo Montella "Bir kural var ve bu kurala saygı duymak zorundayız. Bu kurala uyulması gerekiyorsa uyulur. Her ülkenin kendine göre kuralları var. Biz de buna uymak zorundayız." ifadelerini kullandı.