Galatasaray Mostafa Mohamed Fransa Ligi'ni sallıyor! Sözleşmede dikkat çeken madde

Mostafa Mohamed Fransa Ligi'ni sallıyor! Sözleşmede dikkat çeken madde

01.09.2022 - 09:44 | Son Güncellenme:

Galatasaray'dan Fransa Ligue 1 ekibi Nantes'a kiralanan Mostafa Mohamed performansıyla parmak ısırtmaya devam ediyor. Mısırlı santrfor son maçta takımına puanı getiren isim oldu. Öte yandan Mohamed'in sözleşmesindeki madde dikkat çekti.

Mostafa Mohamed Fransa Ligini sallıyor Sözleşmede dikkat çeken madde

Galatasaray'dan kiralık olarak Fransa'ya gönderilen Mostafa Mohamed yine ağları sarstı. Mısırlı santrforun performansı büyük övgü topladı. Öte yandan Mohamed'in sözleşmesindeki madde dikkat çekti.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DA GOL SORUNU
Galatasaray, Süper Lig tarihinde ilk dört maçlık süreçler itibarıyla en az gol attığı sezonu yaşıyor. En son 1979-80 döneminde 4 karşılaşmada 2 gole ulaşan sarı-kırmızılılar, 43 yıl sonra yine böyle bir başlangıç yaptı.

Mostafa Mohamed Fransa Ligini sallıyor Sözleşmede dikkat çeken madde

MOHAMED ORTALIĞI SALLAMAYA DEVAM EDİYOR
Sarı-kırmızılılar gol yollarında sıkıntı yaşarken, yeni transfer Seferovic de beklenen katkıyı henüz yapamadı. Sezon başında kulüple yolları ayrılan Mostafa Mohammed ise Fransa Ligi'ni sallamayı sürdürüyor. Cim Bom'dan kiralık olarak Nantes takımına giden Mısırlı forvet, dün takımına puanı getiren isim oldu.

PUANI GETİREN GOLÜ KAYDETTİ
Fransa Ligue 1'in 5. haftasında Strasbourg, Nantes'i konuk etti. Ev sahibi ekip, 28. dakikada Habib Diallo'yla 1-0 öne geçti. İlk yarı 1-0 sona erdi. İkinci devrede Nantes oyunu tamamen rakip yarı sahaya yıktı.

Haberin Devamı

Mostafa Mohamed Fransa Ligini sallıyor Sözleşmede dikkat çeken madde

85. dakikada sahneye Mostafa Mohammed çıktı. Mısırlı futbolcu, Evann Guessand'in asistinde ağları sarstı ve mücadeleye beraberliği getirdi. Kalan dakikalardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşma 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Nantes 6, Strasbourg 3 puana yükseldi.

5 MAÇTA 2 GOL 2 ASİST
Fransa Ligi'nde 5 maça çıkan Mohamed 2 gol 2 asist ile büyük katkı verdi. Nantes 10. sırada yer aldı. Mısırlı golcü Galatasaray'da ise 1,5 sezonda 58 resmi maça çıktı ve 17 gol attı.

GEÇEN HAFTA GALİBİYETİN MİMARI OLDU
Geçen hafta Nantes evinde Toulouse karşısında 3-1'lik galibiyet alırken, 1 gol 1 asistle Mostafa bu galibiyetin mimarı oldu. Fransa basınında maçın adamı olarak öne çıkarılan 24 yaşındaki santrforun performansı övüldü. İki gole direkt etki etmesinin yanında, diğer golde de atağı şekillendiren isim olarak pozisyonun içinde yer aldığı ve golde katkısının olduğu belirtildi.

Mostafa Mohamed Fransa Ligini sallıyor Sözleşmede dikkat çeken madde

'MAÇI ÇEVİRDİ, PERFORMANSI ETKİLEYİCİ'
Fransa basınında ikinci yarının başında oyuna giren futbolcu için 'Mostafa Mohammed maçı çeviren isimdi. Nantes için X faktör oldu. Nantes'in sezonun ilk galibiyetini elde etmesinde önemli rol oynadı. Etkileyici bir performans sergiledi. Çok şık bir kafa golüne imza attı. Diğer golde de arkadaşına pozisyonu hazırladı' ifadeleri kullanılmıştı

Haberin Devamı

SATIN ALMA MADDESİ
Sarı-kırmızılılardan yapılan açıklamada Nantes'ın kiralama bedeli olarak 250 bin euro ödeyeceği belirtildi. Galatasaray, Fransa Ligue 1 ekibiyle yapılan anlaşmada 5 milyon 750 bin euroluk satın alma opsiyonu maddesi yer aldığını açıkladı.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbolcumuz Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla'nın geçici transferi konusunda Football Club de Nantes ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Football Club de Nantes Kulübü, Şirketimize net 250.000 EUR geçici transfer bedeli ödeyecektir. Football Club de Nantes 15 Haziran 2023 tarihine kadar opsiyon hakkını kullanması halinde futbolcuyu net 5.750.000 Euro transfer bedeli karşılığında kesin olarak transfer etme hakkına sahiptir" denildi.

TOULOUSE TRANSFER ETMEK İSTİYORDU
Fransa basınında dikkat çekilen bir diğer husus ise, Mostafa Mohamed'in Toulouse tarafından transfer edilmek istendiği ancak bunda başarılı olunamadığı, Comolli'nin hedefindeki ismin geçen hafta Nantes formasıyla Toulouse ekibine mağlubiyeti getiren bir oyun sergilediği oldu. 

Haberin Devamı