İngiltere Premier Lig Mucize adam

Mucize adam

08.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alex Ferguson sonrası bocalayan Manchester United, yıllar sonra huzuru buldu, başarıya koştu.

Mucize adam

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Kırmızı Şeytanlar, PSG’ye karşı Devler Ligi’nde unutulmaz bir geri dönüşe imza attı. Geçici anlaşmayla takımın başına gelen ve Molde ile sözleşmesi olan Solskjaer, tarihi bir performansla bütün hesapları şaşırttı.

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda PSG’yi 2-0’ın rövanşında deplasmanda 3-1 yenen Manchester United’da herkes Ole Gunnar Solskjaer’i konuşuyor. Sezon başında Jose Mourinho yönetiminde ligde ve Avrupa’da istikrarsız sonuçlar alan Kırmızı Şeytanlar’da 19 Aralık 2018 tarihinde göreve getirilen Norveçli menajer, beklenmedik bir başarıya imza attı.

Norveç’te Molde ile 3 yıllık sözleşmesi olmasına rağmen ManU’dan gelen teklife ‘hayır’ demek istemeyen Solskjaer, geçici bir sözleşme imzaladı. Tıpkı kiralık futbolcu gibi 6 aylık sözleşme yapan genç çalıştırıcı, beklenmedik bir performans ortaya koydu.
Manchester United ile lig ve Avrupa’da 17 resmi maça çıkan Solskjaer, sadece 1 kez yenildi, onda da PSG’ye 2-0 kaybetti. 17 maçta 14 galibiyet alan 46 yaşındaki antrenör, bir anda herkesin kafasını karıştırdı. Sir Alex Ferguson’un ayrıldığı 2012’den bu yana en başarılı teknik direktör olan Solskjaer’in gelecek sezon takımda kalıp, şampiyon olabileceğine inan ManU yönetimi, kalıcı sözleşme yapmak istiyor.
Ancak Molde cephesi tam tersi tepki gösteriyor. Molde Başkanı Başkanı Oystein Neerland, ManU’nun girişimlerine net bir cevap verip, “Solskjaer, Manchester United’ı geçici olarak çalıştırıyor. Biz onunla 3 yıllık sözleşme imzalamıştık. Sezon sonunda geri dönmeyi planlıyor” diyerek tepki gösterdi.
Bu konuyla alakalı PSG maçı sonrası konuşan Solskjaer de, kalmak istediğini ancak şartları bildiğini belirtip, “’Burada olduğum süre boyunca keyif alacağım. Şu anda elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Son 2-3 ayım olsa bile gülümseyeceğim” dedi.
Yelekle maçı yönetti
Solskjaer’in saha kenarında üzerine geçirdiği sarı yelek dikkat çekti.
Futbolcuların kenarda ısınırken üzerine aldıkları yeleği takım elbisesine geçiren Norveçli, Fransa’da gündem oldu. Daha önce Paris’te yaşanan ‘Sarı Yelekler protestosu’ sosyal medyada öne çıkarıldı, Solskjaer’in fotoğrafları paylaşıldı.

Yazarlar